Topul asiguratorilor dupa reclamatiile primite de la clienti

Data publicarii: 27-05-2013 | Finante-Banci

Cele mai mari noua companii din piata asigurarilor generale au primit in perioada ianuarie-aprilie un numar de 4.250 de reclamatii de la clientii nemul-tumiti de gestionarea dosarelor de dauna, potrivit datelor publicate de asiguratori pe site-urile proprii. Ponderea reclamatiilor ajunge la 0,04% din totalul contractelor, ceea ce inseamna ca unu din 2.800 de clienti este nemultumit.

 Clientii au inceput sa prinda curaj in ultima perioada si sa reclame pe cai oficiale problemele pe care le-au intampinat cu asiguratorii. Astfel, anul trecut au fost contabilizate 15.000 de petitii la nivelul intregii piete, dublu fata de volumul din 2011. "Clientii au descoperit calea de face reclamtii si au inceput sa o foloseasca, ceea ce explica cresterea numarului de  plangeri. Majoritatea plangerilor sunt ale clientilor care intra in relatie directa cu asiguratorul, ale asiguratilor care nu au beneficiat de serviciile unui broker care sa ii asiste in recuperarea daunelor", explica Bogdan Andriescu, presedintele UNSICAR - asociatia profesionala a brokerilor de asigurari.

 Majoritatea reclamatiilor fac referire la politele de raspundere civila auto (RCA).

   Euroins a raportat cei mai multi clienti nemultu-miti, numarul plangerilor stranse in perioada ianuarie-martie de asigurator ridicandu-se la 1.244, in timp ce 98% dintre acestea au fost fondate. Compania, al carei portofoliu este format in proportie de peste 90% de polite RCA, conduce si in clasamentul privind ponderea plangerilor in total contracte, valoarea indicatorului inregistrata la sfarsitul lunii martie fiind de 0,13%, de aproape patru ori mai mare decat media primelor noua companii.

 Locul secund in clasamentul reclamatiilor este ocu-pat de Astra, cel mai mare asigurator local, numa-rul plangerilor depuse de clientii nemultumiti ajungand la 1.200 la sfarsitul lunii aprilie.

   Totusi, ca pondere in numarul total de contracte, Astra coboara pana pe pozitia a patra, cu o pondere de 0,03%. Astra era la finalul anului trecut cel mai mare asigurator local, cu 3,9 milioane de contracte in vigoare.

Integral in ZF.ro