Regus: Fericirea inseamna… sa conduci o afacere (in special pentru generatiile X si Y)

Data publicarii: 12-06-2013 | Afaceri

Un echilibru mai bun intre viata profesionala si cea personala este obtinut cu succes de proprietarii de intreprinderi si de generatiile mai tinere, conform Indexului Regus pentru echilibrul viata profesionala-viata personala publicat astazi.  Cu toate acestea, valoarea indicelui a scazut cu patru puncte fata de anul trecut, aratand ca oamenii de afaceri se lupta cu o presiune crescuta.

Studiul, publicat pentru al doilea an, este condus de furnizorul de spatii de lucru Regus si se bazeaza pe opiniile a 26.000 de profesionisti din peste 90 de tari.  

Aceste rezultate globale ar trebui privite in contextul rezultatului specific pentru Romania (121), care depaseste media globala (120) cu 1 punct. Atitudinea pozitiva abunda la locul de munca, cu 78% dintre respondenti care se bucura de munca, mai mult decat cu un an in urma.

Contrar opiniei comune, la nivel global, generatia Baby Boomer pare mai putin adaptata pentru a jongla intre munca si viata de familie. In intreaga lume, angajatii mai tineri se bucura de viata profesionala mai mult decat generatia Baby Boomers (76% in comparatie cu 64%) si sunt mai satisfacuti de nivelurile lor de productivitate (81% in comparatie cu 69%.) 

Rezultate cheie:

  • Rezultatul Romaniei este de 121 in Indicele Regus pentru echilibrul viata profesionala-viata personala 2013
  • Media globala este de 120
  • 78% dintre profesionistii din Romania se bucura de viata profesionala, mai mult decat in 2012
  • 71% dintre oamenii de afaceri din Romania considera ca productivitatea a crescut fata de anul trecut

Ramona Iacob, Regus Market Leader, a declarat:  "Angajatii care sunt multumiti la locul de munca sunt mai productivi si mai putin inclinati sa paraseasca compania. Pe masura ce piata locurilor de munca evolueaza, companiile constientizeaza ca, pentru a angaja si a retine talentele, trebuie sa se concentreze asupra politicilor flexibile de lucru, precum oferirea unei alegeri in ceea ce priveste locatiile de lucru.  Acest lucru se intampla deja - vedem reteaua noastra de centre locale utilizata in fiecare zi de oamenii care lucreaza flexibil”. 

"Forta de munca tanara nu considera ca trebuie sa ramana loiala unui angajator in acelasi mod ca pana acum. Echilibrul intre viata profesionala si cea personala este o prioritate in agenda lor iar generatia specializata in tehnologie vede serviciul ca pe o activitate, mai degraba decat un loc de munca.”  - a mai spus Ramona Iacob

Studiile anterioare Regus au demonstrat ca 72% dintre profesionistii la nivel global cred ca modul de lucru flexibil le imbunatateste productivitatea. 

Generatia Y: nascuta dupa 1980; Generatia X: nascuta dupa 1965-80, generatia baby boomers: nascuta dupa 1945-1964


Ultimele stiri pe BankNews.ro: