Austriecii de la Raiffeisen se pregatesc sa iasa pe piata cu obligatiuni de 500 de milioane de lei

Data publicarii: 12-06-2013 | Finante-Banci

Raiffeisen Bank este pe ultima suta de metri cu pregatirea emisiunii de obligatiuni in valoare de 500 mil. lei (110 mil. euro), care ar urma sa se deruleze la jumatatea acestei luni, potrivit unor surse din piata.

Aceasta ar fi cea mai mare emisiune de obligatiuni corporative de pe piata locala. Obligatiunile Raiffeisen vor fi listate pe bursa de la Bucuresti.

  Prin vanzarea de obligatiuni, Raiffeisen Bank urmareste sa-si consolideze autonomia financiara fata de banca-mama, care a redus liniile de finantare in ultimii ani. Cererea pentru obligatiuni corporative pe piata locala este ridicata, avand in vedere ca fondurile mutuale locale au ajuns la active de 10 mld. lei, din care majoritatea sunt plasate in active cu risc scazut (depozite, titluri de stat si obligatiuni corporative), iar fondurile de pensii au depasit si ele pragul de 10 mld. lei active si cauta sa-si diversifice plasamentele.

WikiZF: Profilul Raiffeisen Bank

Anul trecut, distribuitorul de gaze naturale GDF Suez Energy Romania nu a avut nicio problema sa vanda obligatiuni in valoare de 250 mil. lei. Obligatiunile sunt pe cinci ani si ofera o dobanda fixa de 7,4% pe an.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: