Google castiga din reclame mai mult ca televiziunile

Data publicarii: 03-11-2006
Google castiga din reclame mai mult ca televiziunileCompania Google, detinatoarea celui mai utilizat motor de cautare din lume, tinteste depasirea posturilor principale de televiziune din Marea Britane, in materie de castiguri obtinute din publicitate, aflam din Curierul National. Pentru anul in curs se asteapta ca veniturile Google, obtinute din reclamele online, sa le depaseasca pe cele anticipate de postul britanic Channel 4, aproximativ 800 de milioane de lire sterline, informeaza editia electronica a Financial Times.

Andy Duncan, directorul general al Channel 4, a declarat, pentru Financial Times, ca Google va obtine in acest an venituri din publicitate de 900 de milioane de lire sterline. Pentru urmatoarele 18 luni, Google prognozeaza ca va depasi in ceea ce priveste veniturile obtinute din publicitate online si postul comercial ITV1, numarul unu din Marea Britanie pe acest segment. Anul trecut, veniturile din publicitate realizate de ITV1 au reprezentat 90% din totalul de 1,63 de miliarde de lire obtinut de grupul ITV.

In primele noua luni ale anului 2006, veniturile obtinute de Google din publicitate doar in Regatul Unit s-au cifrat la 593 de milioane de lire sterline.
De asemenea, analistii sunt de parere ca veniturile Google obtinute din publicitate vor creste substantial in trimestrul al patrulea.

La inceputul lunii octombrie Google a precizat ca a ajuns la un acord pentru preluarea portalului YouTube, lider mondial in domeniul divertismentului pe Internet, pentru suma record de 1,65 miliarde de dolari.

Analistii apreciau ca principalul beneficiar al afacerii va fi Google, care si-ar facilita accesul pe piata de publicitate online.

Aflat in plin proces de dezvoltare, segmentul de publicitate pe Internet nu reprezinta tocmai punctul forte al Google, compania detinand o cota scazuta in comparatie cu Yahoo, principalul concurent.

Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: