Vand apartament nou cu doua camere: 140.000 de euro fara TVA

Data publicarii: 03-11-2006
Vand apartament nou cu doua camereNordul Bucurestiului reprezinta zona ce concentreaza intreaga atentie a investitorilor in domeniul imobiliar. Este preferat sudului impanzit de cartiere muncitoresti si de obiective industriale, prin urmare destul de poluat. Nordul ii tenteaza in continuare pe constructori, iar tipurile de locuinte construite aici sunt dintre cele mai variate. Zonele de la marginea orasului se preteaza la locuinte de tip vila, iar centrului ii ramane doar varianta blocurilor adunate in ansambluri rezidentiale, din lipsa de spatiu. Unii constructori schimba insa regulile jocului si muta complexul rezidential la margine de Bucuresti. Il invecineaza cu padurea si il promoveaza tocmai prin amplasarea sa, dincolo de vacarmul orasului.

Complex Liziera, Bloc Stejar, Paltin, Arin sau Frasin

Un astfel de complex rezidential va fi Liziera a carei finalizare este programata pentru 2008. 4 blocuri, cuprinzand 176 de apartamente vor fi construite pe Soseaua Pipera-Tunari, in apropiere de Scoala Americana si fata in fata cu padurea din Pipera. Literele sau cifrele cu ajutorul carora au fost botezate blocurile construite pana acum nu mai sunt la moda. Vecinatatea padurii i-a inspirat pe constructori in alegerea numelor celor 4 blocuri. Cei ce vor locui in complexul Liziera vor trece in dreptul adresei unul dintre cele 4 blocuri: Stejar, Paltin, Arin sau Frasin.
Cele mai multe dintre apartamente (102) vor avea 2 dormitoare. Complexul va cuprinde 48 de apartamente cu un dormitor, 16 apartamente cu 3 dormitoare. Cei pentru care spatiul are o mare insemnatate, iar banii nu sunt o problema au la dispozitie 9 duplexuri cu 3 dormitoare sau un penthouse.

Tonuri de verde

Amplasat chiar langa padure, complexul rezidential Liziera va reprezenta o atractie pentru cei care prefera linistea, spatiile verzi, iar drumul catre oras nu ii sperie. Linistea promisa este de domeniul viitorului, zona aflandu-se in plina dezvoltare, centre comerciale sau de afaceri urmand a fi construite in Nordul Bucurestiului. Spatiul verde va fi folosit, cel putin asa sustin constructorii, in mod inteligent. Prin urmare, 70% din suprafata ansamblului va fi ocupata de spatiile verzi. Legatura cu centrul orasului care se poate transforma intr-o adevarata cursa cu obstacole in lipsa unei solutii eficiente pare a-si fi gasit rezolvarea. O artera publica va face legatura atat cu centrul orasului, cat si cu aeroportul.
Ce faci insa cu masina atunci cand ajungi acasa? Constructorii au prevazut proiectarea unei parcari cu o capacitate de 267 de locuri.
Complexul vine si cu facilitati comerciale sau de petrecere a timpului liber. De la centre comerciale si pana la sali de fitness sau spatii de joaca, Liziera trebuie proiecata astfel incat sa-i multumeasca pe toti locuitorii sai, de la mic la mare.

Hi Tech-ul face casa buna cu Liziera

Apartamentele sunt proiectate, asa cum este si firesc, pentru a oferi un grad de comfort ridicat. Apartamentele vor fi dotate cu aer conditionat si cu izolatie fonica. Constructorii promit case spatioase cu plafoane inalte si finisaje de calitate asigurate in mare parte de produsele din import.
Accesul in cadrul complexului va fi permis doar pe baza de cartela magnetica, iar liftul va face legatura dintre parcerea subterana si apartamente. Sistemele de prevenire si stingere a incediilor, cele de detectare a gazelor sau grupul generator activat in caz de pana de curent sunt pe lista dotarilor.

Costuri

Metrul patrat in cadrul complexului rezidential Liziera este cuprins intre 1.200 si 1450 EUR, preturi la care se va adauga si valoarea TVA. Spre exemplu, un apartament cu 2 dormitoare va costa aproximativ 140.000 EUR plus TVA. Suprafata apartamentului de 2 dormitoare va fi de 105 metri patrati, la care se vor adauga alti 17 metri patrati reprezentand terasa.

Dezvoltatorul, finantatorul si agentul

Liziera este proiectul Grupului Ferco Investment care si-a facut simtita prezenta pe pietele din Marea Britanie, Statele Unite, Germania, Canada sau Ungaria.

Agentul de vanzari exclusiv pentru complexul Liziera este CB Richard Ellis, cea mai mare companie de servicii imobiliare, cu birouri deschise in peste 50 de tari.

Finantatorul proiectului este Alpha Bank, parte grupului financiar din Grecia- Alpha Bank Group.

Daca va tenteaza o locuinta in mijlocul naturii, aveti posibilitatea de a contracta un credit ipotecar de la Alpha Bank.

Creditul cu dobanda fixa pe 2 ani de la Alpha Bank

Una dintre variantele de creditare aflate in oferta Alpha Bank este creditul cu dobanda fixa pe primii 2 ani. Un imprumut in EUR poate fi contractat in prezent la o dobanda de 6,9%. Contractul se semneaza pe o perioada de 5 sau 7 ani, iar dupa acest interval, clientului i se deschid mai multe variante. Va putea prelungi contractul cu 20 sau 23 de ani, transformand imprumutul intr-un credit ipotecar clasic cu o perioada de rambursare de 25 sau 30 de ani. Dupa cei 5 sau 7 ani, creditul va putea fi rambursat fara ca banca sa isi penalizeze clientul. O alta varianta este aceea de a vinde casa achizitionata prin credit, chiar daca asupra ei a fost constituita o ipoteca in favoarea bancii.

Pentru un credit in valoare de 150.000 EUR contractat pe 25 de ani, rata lunara va fi de 1.060 EUR. La acordarea creditului se percepe un comision de 2% din valoarea acordata de banca. Banca acorda in mod gratuit polita de asigurare de viata pe toata perioada derularii contractului de credit.

Ca si conditii de eligibilitate, banca solicita ca varsta clientilor sa fie cuprinsa intre 21 si 70 de ani la data scadenta a creditului, iar vechimea la locul de munca trebuie sa fie de minimum 1 an. Va putati califica pentru un credit ipotecar daca aveti un venit de minimum 200 EUR/ familie, insa pentru a obtine un imprumut mare, valoarea veniturilor trebuie sa fie mai mult decat substantiala.
 
Ghiseul Bancar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: