Examenele functionarilor publici la admiterea pentru specializari vor fi inregistrate

Data publicarii: 04-11-2006
Un numar de 150 de inalti functionari publici si 1000 de functionari publici cu functii de conducere vor putea participa, in 2007, la programe de formare in domeniul administratiei publice, candidatii fiind admisi in urma unui interviu care va fi inregistrat, a decis, miercuri, Guvernul. Potrivit Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului, aprobat miercuri de Guvern, candidatii trebuie sa depuna, pe langa cererea de inscriere si copii dupa documente, o adresa din partea institutiei publice in care lucreaza, care sa ateste permisiunea de a participa la cursuri si acceptul institutiei de a achita tariful de participare.

Cheltuielile cu specializarea sunt suportate de institutiile in care lucreaza functionarii, daca in contractele de scolarizare incheiate cu Institutul National de Administratie Publica (INA), care asigura pregatirea, nu exista alte prevederi.Tariful de inscriere la concurs si tariful de scolarizare sunt stabilite prin ordin al Ministerului Administratiei si Internelor, la propunerea INA, cu cel putin cinci zile inainte de desfasurarea concursului.

Concursul de admitere consta in sustinerea unui interviu individual, prin care sunt testate cunostintele generale de administratie publica si abilitatile manageriale. Bibliografia pentru interviu va fi afisata atat la sediul INA, cat si pe site-ul institutului, iar criteriile de admitere vor fi afisate cu cel putin cinci zile inainte de data desfasurarii probei. Potrivit Regulamentului aprobat de Guvern, intrebarile si raspunsurile din cadrul interviului sunt obligatoriu inregistrate.

Componenta comisiilor care se vor ocupa de organizarea si desfasurarea concursurilor se stabileste la propunea Institutul National de Administratie Publica, prin ordin al ministrului administratiei si internelor.

Institutul National de Administratie este o institutie din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, care asigura formarea continua a inaltilor functionari publici, a functionarilor publici cu functii de conducere, a managerilor publici, a functionarilor publici cu functii de executie si a altor categorii de personal din administratia publica centrala si locala.

Sursa: NewsIn