Wal-Mart reduce preturile la produsele electronice

Data publicarii: 04-11-2006
Reteaua de magazine Wal-Mart Stores Inc. a anuntat, vineri, ieftinirea a aproape o suta de produse electronice, inclusiv televizoare cu plasma, camere digitale si telefoane mobile, in avans fata de reducerile de pret facute cu ocazia sarbatorilor de iarna, transmite Reuters. Cea mai mare retea mondiala de magazine a declarat ca va reduce drastic preturile in perioada sarbatorilor de iarna de anul acesta, in incercarea de a majora vanzarile de pe piata SUA. Wal-Mart scazuse, in luna octombrie, preturile pentru jocuri si jucarii, ceea ce antrenase cresterea volumului de vanzari.

Ultimele reduceri de pret la Wal-Mart includ, de exemplu, ieftinirea cu cinci sute de dolari a televizoarelor cu plasma de tip Panasonic, la nivelul de 1294 de dolari. Compania concurenta, Rival Best Buy Co. Inc, vinde acelasi tip de televizor pentru 1708 dolari.

Cotatia actiunilor Best Buy a scazut cu peste 2%, la nivelul de 51,88 dolari, la bursa new yorkeza, dupa ce, anterior, fusese de 53,71 dolari. Cotatia actiunilor Rival Circuit City City Stores Inc a scazut cu 1,4%, la 25,75 dolari, la New York Stock Exchange, dupa nivelul anterior de 26,48 dolari. Cotatia actiunilor ambelor lanturi de magazine a scazut drastic, ca urmare a anuntului facut de Wal-Mart.

Analistii considera ca Wal-Mart ar putea fi concurat de micile magazine specializate care ar putea sa faca oferte mai avantajoase.

Compania Wal-Mart dezamagise investitorii prin nivelul inregistrat pentru vanzarile din luna octombrie, care indicau o crestere de doar 0,5%, la magazinele din SUA, deschise de cel putin un an, ceea ce inseamna cel mai mic castig din ultimii doi ani, sub asteptarile companiei. Compania Wal-Mart anuntase, la mijlocul saptamanii, ca estimeaza un nivel de vanzari, in general constant, in luna noiembrie, moment care marcheaza debutul perioadei de cumparaturi cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Sursa: NewsIn