Moneda aniversara dedicata implinirii a 175 de ani de la nasterea lui Bogdan Petriceicu Hasdeu

Data publicarii: 12-07-2013 | Finante-Banci

In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 15 iulie 2013, o moneda din aur dedicata aniversarii a 175 de ani de la nasterea lui Bogdan Petriceicu Hasdeu.

 Caracteristicile monedei sunt urmatoarele:  


Valoare nominala

100 lei

Metal

aur

Titlu

900‰

Forma

rotunda

Diametru

21 mm

Greutate

6,452 g

Calitate

proof

Cant

zimtat

Aversul prezinta imaginea Muzeului Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Campina, inscriptia "Romania", valoarea nominala "100 Lei", stema Romaniei si anul de emisiune "2013”.

Reversul prezinta portretul lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, un detaliu al blazonului de la intrarea in Muzeul Memorial din Campina si, in arc de cerc, inscriptia "Bogdan Petriceicu Hasdeu” si anii intre care a trait "1838-1907”.

Monedele, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. 

Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central. 

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 de exemplare. 

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare, este de 1.490,00 lei/buc.

Moneda din aur dedicata aniversarii a 175 de ani de la nasterea lui Bogdan Petriceicu Hasdeu are putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedei din aur din emisiunea numismatica dedicata aniversarii a 175 de ani de la nasterea lui Bogdan Petriceicu Hasdeu se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: