Un sfert dintre clientii IFN-urilor fac imprumuturi pentru a sustine educatia copiilor

Data publicarii: 12-07-2013 | Bursa

Romanii fac imprumuturi in speranta imbunatatirii nivelului de trai si pentru a investi in educatia copiilor, arata un studiu efectuat in perioada 12 aprilie - 6 mai 2013, pe un esantion de 1.478 de respondenti, de catre YouGov la solicitarea Provident Financial Romania.

Astfel, 35% din cei chestionati au declarat ca apeleaza la imprumuturi pentru mini-investitii in confortul vietii de familie si 22% dintre ei imprumuta pentru cheltuieli legate de educatia copiilor. 7 din 10 respondenti au spus ca rapiditatea si aspectul convenabil al produselor si serviciilor financiare oferite sunt cei mai importanti factori de care tin cont atunci cand aleg o institutie financiara.

De asemenea, 9 din 10 respondenti au declarat ca imprumuta doar sume de bani care se potrivesc situatiei lor financiare, iar 94% spun ca analizeaza atent avantajele si implicatiile contractarii unui imprumut inainte de semnarea contractului.

Principala ingrijorare pentru 62% dintre participantii la studiu este legata de presiunea cheltuielilor zilnice asupra bugetelor personale, urmata de stabilitatea locului de munca - 17% si de costurile legate de educatia copiilor - 7%. In acelasi timp, 60% dintre respondenti declara ca sunt mult mai atenti cu cheltuielile lor zilnice, iar 31% reusesc sa puna bani deoparte.

In acelasi timp, sapte din zece persoane chestionate au declarat ca le-ar fi dificil sau imposibil sa faca rost de bani pentru o nevoie urgenta, iar sase din zece nu au un cont bancar.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: