Judecatorii au decis ca revocarea fostului presedinte al CSA a fost legala

Data publicarii: 12-07-2013 | Finante-Banci

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea prin care fostul presedinte al fostei Comisii de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) Constantin Buzoianu contesta o decizie a parlamentarilor din toamna anului trecut prin care acesta era revocat din functie.

"(Instanta - n. red.) respinge re-cursul declarat de reclamantul Buzoianu Constantin impotriva sentintei civile 6.930/05.12.2012 a Curtii de Apel Bucuresti ca nefondat. Sentinta este irevocabila", potrivit unui anunt publicat pe site-ul institutiei. Sentinta a fost pronuntata in cadrul unei sedinte din 17 mai. Dosarul fusese depus in instanta in luna ianuarie a acestui an

Revocarea lui Buzoianu, sustinut de PDL si numit de Parlament in aceasta functie in septembrie 2011, s-a facut in baza unui raport intocmit de comisiile pentru buget-finante din Senat si Camera Deputatiilor, care au constatat ca piata asigurarilor din Romania "manifesta deficiente sub aspectul supravegherii prudentiale si reglmentarii, avand consecinte negative asupra asiguratilor".

Anterior deciziei de revocare, fostul presedinte al CSA a afirmat ca piata asigurarilor se confrunta cu "probleme grave", care in cazul producerii unui cutremur puternic ar face ca scandalul FNI sa para un mic accident.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: