Noul sef al Misiunii FMI pentru Romania vine din Departamentul European pentru Afaceri Fiscale

Data publicarii: 12-07-2013 | Finante-Banci

Noul sef al Misiunii Fondului Monetar International pentru Romania, Andrea Scaechter, a lucrat anterior preluarii noului post la Departamentul European pentru Afaceri Fiscale, in perioada 2007 - 2009, unde a avut in responsabilitate Divizia de Supraveghere si Politica Fiscala, si a avut un rol cheie in elaborarea unei dintre cele mai importante publicatii ale FMI - Fiscal Monitor, informeaza Reprezentanta FMI de la Bucuresti, intr-un comunicat remis AGERPRES.

Andrea Scaechter va conduce delegatia FMI, care va derula o noua misiune in Romania, in perioada 17 - 31 iulie, dupa ce Romania a incheiat, cu succes, cel de al doilea acord Stand-by cu Fondul. 

Scaechter l-a inlocuit in functie pe Erik de Vrijer, care a avut o misiune de un an in Romania. 

De nationalitate germana, noul sef al Misiunii Fondului Monetar International pentru Romania a participat, de asemenea, la o serie de proiecte privind reglementarile fiscale, activitati de asistenta tehnica. 

Din 2004 pana in 2007 a fost economist la Departamentul European al FMI pentru Ukraina. Anterior a oferit consiliere in probleme monetare si de rate de schimb in Departamentul Monetar si Piata de Capital. 

Andrea Schaechter si-a inceput cariera la FMI in 1998, ca economist sef la Departamentul african din Benin. 

Este absolventa a Universitatii din Wurzburg din Germania. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: