Vara in carti sau ce citesc romanii in vacanta de vara

Data publicarii: 23-07-2013 | Lifestyle

Fictiunea (34%), cartile pentru copii (17%), cartile motivationale si de business (13%) sunt in topul preferintelor romanilor in ultimele 3 luni, arata un studiu despre obiceiurile consumatorilor romani de carte, realizat de elefant.ro, cea mai mare librarie online din Romania. 

In medie, pentru vacanta de vara, clientii elefant.ro si-au pregatit bagajele achizitionand cate 8 carti in fiecare luna. 

Acelasi studiu elefant.ro ne arata si cine sunt cei care achizitioneaza carti pentru vacanta de vara. Astfel, cumparatorul de carti de pe elefant.ro are studii medii sau superioare, venituri peste medie si provine cu preponderenta din mediul urban din orase precum: Bucuresti (29,7%), Cluj-Napoca (3.4%) si Timisoara (2.7%). 

Genurile de carti preferate de romani in timpul liber sunt literatura de divertisment (15%), cartile pentru copii (11%) si literatura contemporana (7%). 

Cele mai achizitionate titluri in perioada 15 aprilie-15 iulie 2013 au fost:

  • Cincizeci de umbre ale lui Grey / Fifty Shades (E. L. James) - fictiune,
  • Secretul si Magia si Puterea (Rhonda Byrne) - literatura motivationala
  • Studiul China (T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II) - nutritie
  • Fii demn! (Dan Puric) - biografii
  • Micul print (Antoine de Saint- Exupery) - literatura pentru copii. 

"Prioritatea noastra este sa oferim tuturor clientilor o experienta cat mai placuta la cumparaturile efectuate pe elefant.ro, atat pentru pregatirea vacantelor, cat si in experienta de zi cu zi. Suntem bucurosi ca in trei ani de activitate, romanii au economisit peste 10.000.000 de lei prin achizitionarea de carti, eBooks, jucarii si asigurari online (RCA) de pe platforma elefant.ro", spune Ana-Rita Da'Ros, director e-commerce la elefant.ro. 

elefant.ro a intrat de curand si pe piata de asigurari auto, oferind tuturor clientilor sai posibilitatea sa-si incheie online o polita RCA, acum cu reducere de 5% pana in data de 24 noiembrie 2013.