Ikea va inaugura primul magazin din Romania in primavara lui 2007

Data publicarii: 06-11-2006
Ikea va inaugura primul magazinCompania suedeza Ikea, producator si distribuitor de mobila si accesorii pentru casa, investeste 10 milioane euro in primul magazin din Romania, care va fi deschis in primavara anului viitor, a anuntat luni compania. Magazinul amplasat in Baneasa va avea o suprafata de 26.000 de metri patrati, desfasurata pe doua etaje, va comercializa o gama de 7.500 de articole si va fi deservit de 1.500 de locuri de parcare. Gama de produse va acoperi toate ariile casei: sufragerie, dormitor, birou, baie, camera copilului, dar si articole textile, corpuri de iluminat, arrticole pentru depozitare, accesorii si decoratiuni pentru gradina.

Magazinul va fi aprovizionat in proportie de 10% cu articole din ceramica si textile de la  furnizori din Romania, potrivit oficialilor Ikea.

Magazinul va cuprinde un show-room de mobila, un departament de accesorii si decoratiuni, o zona de joaca pentru copii si zone pentru servit masa.

"Nu am stabilit inca preturile produselor Ikea in Romania, dar ne asteptam sa fie cu cel putin 10% mai ieftine decat concurenta", a afirmat directorul de retail Ikea Romania, Cornel Oprisan.

Oficialul Ikea estimeaza pentru primul an dupa deschidere un numar de 2,5 milioane de vizitatori.

"Nu avem inca planuri pentru alte magazine Ikea in Romania, asteptam sa vedem rezultatul acestei prime locatii. Daca rezultatele vor fi  bune, in doi ani am putea sa deschidem un nou magazin", a completat Oprisan.

Marca Ikea a fost inregistrata in 1943 in Suedia. In august 2006, Ikea avea 237 de magazine in 34 de tari pe patru continente, numarul total al vizitatorilor fiind de 500 de milioane.

Magazinul Ikea din Romania este operat prin sistem de franciza de catre compania Moaro Trading, in baza acordului cu Inter Ikea Systems B.V., care detine conceptul Ikea.

La nivel global, Ikea a inregistrat in anul fiscal 2006 (1 septembrie 2005-31 august 2006), o cifra de afaceri de 17,5 miliarde euro.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: