Romania candideaza la Consiliul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor

Data publicarii: 06-11-2006
Romania a decis sa candideze din nou la alegerile organizate pentru Consiliul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU), se arata intr-un comunicat de presa al MCTI remis BankNews.ro. Alegerile vor avea loc cu ocazia Conferintei Plenipotentiare a ITU , care va avea loc in Antalya, Turcia, in perioada 6-24 noiembrie 2006. Conferinta plenipotentiara este cel mai important organism al ITU care decide asupra politicii viitoare a Uniunii.

Desfasurata o data la patru ani, conferinta stabileste politicile generale, adopta planurile strategice si financiare pentru urmatorii 4 ani si alege echipa manageriala a Uniunii, membrii Consiliului si membrii Consiliului de Reglementare Radio. Altfel spus, conferinta este cel mai important eveniment al ITU, care decide asupra rolului viitor al organizatiei, determinand astfel modul in care aceasta va influenta dezvoltarea ITC-ului la nivel mondial.

Romania acorda o mare importanta misiunii Uniunii - conectarea lumii prin extinderea beneficiilor telecomunicatiilor si a celor mai noi tehnologii ale informatiei - si prin aceasta candidatura isi reafirma angajamentul fata de obiectivele uniunii.

Romania este membra ITU de 140 de ani si a avut un rol deosebit de activ, fiind gazda a numeroase evenimente si participand la toate intalnirile si grupurile de lucru. Ca membru al Consiliul, Romania este pregatita sa impartaseasca din experienta sa spre folosul tuturor celorlalti membri. Totodata, Romania va sprijini Uniunea in eforul sau de a asista statele membre in dezvoltarea retelelor de comunicatii si tehnologia informatiei. Pentru indeplinirea acestei misiuni, Romania va continua sa inisiste asupra dezvoltarii interne pentru imbunatatirea accesului la mijloace de comunicatie pentru toti cetatenii, mai ales in zonele rurale-

Daca va deveni membru ale consiliului Romania va sprijini implementarea reformelor ITU si va contribui la intarirea relatiilor dintre statele membre.

Mai multe informatii pot fi regasite pe pagina web itu.int. De asemenea, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va publica o pagina proprie dedicata exclusiv acestui eveniment.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: