Bram Boon, ING Asigurari: Romania este cu mult inaintea Greciei in multe domenii

Data publicarii: 31-07-2013 | Finante-Banci

Pentru ING Asigurari de Viata prioritatile pentru urmatorii ani sunt intrarea in businessul asigurarilor de sanatate si accelerarea deschiderii acestei piete, dar si cresterea vanzarilor de produse de asigurari de viata pe masura ce economia isi revine, spune Bram Boon, CEO al ING Asigurari de Viata.

 Compania controleaza peste 32% din piata asigurarilor de viata, pozitie de lider pe care si-a pastrat-o constant incepand din 1999. In primul trimestru din 2013, portofoliul asigurarilor incheiate de ING Asigurari de Viata a fost cu 5% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, iar volumul primelor brute subscrise a fost cu 2,3% mai mare, respectiv peste 136 mil. lei.

 La sfarsitul lunii martie, compania administra active de 2,4 mld. lei, in cres-tere cu aproape 7% fata de martie 2012. Profitul brut estimat pentru primele trei luni ale anului a fost de 1,81 mil. lei.

 Bram Boon este unul dintre expatii cu cea mai lunga istorie la conducerea unei companii lider de piata pe segmentul ei si isi incheie anul acesta al doilea mandat de CEO al ING Asigurari de Viata. Din 57 de ani de viata, peste 30 i-a petrecut in grupul ING, ceea ce ar putea parea reteta ideala pentru o cariera liniara sau macar linistita; totusi biografia lui este plina de cotitiuri ne-asteptate si de experiente care ar putea face cu usurinta obiectul unui film despre viata unui CEO european.

 Primul sau mandat in Romania a inceput in 2004, cand Bram Boon a fost numit director general la ING Asigurari de Viata, fosta ING Nederlanden, care avea deja sapte ani de prezenta pe piata romaneasca.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: