FMI a revizuit in sus prognoza de crestere economica a Romaniei pentru acest an la 2%

Data publicarii: 31-07-2013 | Economie

Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in sus prognoza de crestere economica a Romaniei pentru acest an la 2%, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Andrea Schaechter, negociatorul-sef pentru Romania al FMI.

"Redresarea economica se accelereaza si continua sa se accelereze. In prima parte a anului exporturile au fost mai puternice, in timp ce cererea interna s-a mentinut relativ slaba in aceeasi perioada. Productia agricola este mult mai buna decat anul trecut, cand agricultura a suferit de pe urma secetei. Avand in vedere aceste lucruri, am crescut proiectia PIB la 2% pentru acest an. Pentru anul viitor ne asteptam ca aceasta redresare sa continue. Proiectia de crestere pentru PIB-ul real este de doi si un sfert pentru anul viitor", a spus Schaechter 

Aceasta a mai afirmat ca se asteapta ca inflatia sa revina in intervalul tintit de Banca Nationala a Romaniei. 

"Anul acesta, Europa si zona euro trec printr-o perioada dificila, avand o rata negativa de crestere de jumatate de procent. Pentru Romania, ne asteptam ca inflatia sa scada pentru ca, pe masura ce se disipeaza socurile induse de cresterea preturilor alimentare, sa ajunga inapoi in intervalul tintit de Banca Nationala" a spus oficialul FMI. 

Tinta de inflatie a BNR pentru 2013 este de 2,5%, plus/minus un punct procentual, prognoza de inflatie pentru finele anului fiind de 3,2%.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: