Majorarea uluitoare de capital la Piraeus Bank: cu 660% sau 8,43 miliarde euro

Data publicarii: 31-07-2013 | Finante-Banci

Piraeus Bank Group a derulat cea mai mare majorare de capital din istoria sa in urma careia capitalul a crescut cu impresionanta suma de 8,429 miliarde euro sau 660%, pana la nivelul de 9,7 miliarde euro, care o plaseaza pe locul 30 in ierarhia celor mai bine capitalizate banci din UE.

Majorarea de capital a avut doua componente: 7,336 miliarde euro a reprezentat participarea voluntara a Piraeus Bank Group la actiunea de consolidare a sistemului bancar elen, iar 1,094 miliarde euro au revenit din recentele preluari ale Millennium Bank Greece, GenikiBank, ATEbank si ale bancilor cipriote prezente in Grecia, scrie Capital.ro

Din suma 7,336 miliarde euro,1,455 miliarde euro (19,83%) au reprezentat subscrierile din partea unor investitori privati, asigurand Piraeus Bank Grup caracterul de banca privata.

Demarata in aprilie 2013, majorarea s-a realizat prin emisiunea de noi actiuni, participarea actionarilor existenti si noi, contributii ale Fondul Elen de Stabilitate.

Recapitalizarea a permis alinierea Piraeus Bank Group la normele privind adecvarea capitalului impuse de banca Greciei si a avut un impact pozitiv important asupra companiei.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: