Ponta: Guvernele Romaniei si Republicii Moldova trebuie sa munceasca impreuna pentru a face viata mai buna

Data publicarii: 27-08-2013 | Politica

Trimisul special al AGERPRES, Victoria Vioara, transmite: Guvernul roman nu trebuie sa dea sfaturi sau indicatii Republicii Moldova, ci sa lucreze impreuna cu executivul de la Chisinau pentru a face viata oamenilor de pe cele doua maluri ale Prutului mai buna, a declarat marti premierul Victor Ponta la inaugurarea lucrarilor de constructie a gazoductului Iasi-Ungheni.

"Ma bucur foarte mult ca dupa multe vorbe frumoase pe care Moldova le-a primit de la Bucuresti si de la Bruxelles, in sfarsit se intampla si fapte. Proiectul pe care il inauguram astazi si pe care toti cei responsabili m-au asigurat ca il vor finaliza la timp, pana la sfarsitul anului, iar la anul va fi dat in functiune, inseamna fapte facute cu sprijinul Bruxelles-ului, pentru ca o parte din finantare este asigurata de Comisia Europeana si prezenta comisarului Oettinger este semnificativa, ca si celelalte proiecte de infrastructura energetica intre Romania, UE si Moldova vor continua efortul guvernului de la Bucuresti care nu trebuie sa dea Moldovei nici sfaturi, nici indicatii, ci sa munceasca impreuna cu guvernul din Moldova pentru a face viata oamenilor de pe cele doua maluri ale Prutului mai buna decat este in acest moment", a declarat premierul Victor Ponta. 

Premierul a subliniat ca, prin realizarea unor proiecte concrete, populatia din Republica Moldova isi va dori un viitor european. 

"Astfel, doar cu vorbe, fara fapte, va fi foarte greu sa le explicam oamenilor de ce este buna aceasta directie", a adaugat Ponta. 

El si-a exprimat speranta ca in 2014 primii locuitori din zona raionului Ungheni din Republica Moldova vor avea acces la gaze mai ieftine, considerand ca "acel moment va fi mai important decat o mie de vorbe despre Romania sau UE". 

Premierul i-a asigurat pe fostul sef a executivului de la Chisinau, Vlad Filat, si pe cel actual, Iurie Leanca, de faptul ca au la Bucuresti prieteni gata sa coopereze. 

"Vreau sa cred ca aceste proiecte concrete vor fi continuate si de altele. Stim ce trebuie facut", a mai spus Ponta. 

El a aratat ca, "in urma cu mai mult de jumatate de secol eram uniti si de poduri si de drumuri pe care le facem mai greu acum, cand ar trebui sa fim mai bogati si mai eficienti decat eram". 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: