Societe Generale vrea sa mute 200 de posturi de la Paris la Bucuresti

Data publicarii: 27-08-2013 | Finante-Banci

Grupul bancar Societe Generale si-a propus eliminarea a 700 de posturi back-office la sediul central de la Paris, o parte dintre posturi urmand sa fie delocalizate la Bucuresti, au declarat liderii sindicali de la CGT, citati de presa franceza.

Intr-un newsletter online al CGT, se afirma ca Societe Generale, a doua mare banca franceza, a cerut firmei de consultanta Accenture sa puna la punct detaliile unui plan care vizeaza transferul unor locuri de munca in Romania, pentru a-si reduce costurile. Potrivit cotidianului francez 'Les Echos', preluat de Agerpres, aproximativ 200 de locuri de munca ar urma sa fie transferate la Bucuresti.

'Angajatii nu se grabesc la biroul de plecari voluntare. Din miile de scrisori trimise salariatilor direct vizati de cele 420 de plecari voluntare care trebuie realizate, au fost primite doar 170 de raspunsuri', se arata in newsletterul CGT.

Rugat sa comenteze aceste informatii, un purtator de cuvant al Societe Generale a apreciat ca este prematur sa ofere cifre detaliate cu privire la planul de plecari voluntare, adaugand, insa, ca acesta se deruleaza normal, in conformitate cu acordul convenit cu angajatii.

In primavara acestui an, Reuters a informat ca Societe Generale vrea sa elimine pana la 700 de locuri de munca in Franta, o cifra care a fost confirmata de conducerea bancii in luna mai.

Integral in Economica.Net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: