Consiliul Concurentei participa la Ziua Concurentei din Bulgaria

Data publicarii: 08-11-2006
O delegatie condusa de Mihai Berinde, Presedintele Consiliului Concurentei, participa in data de 9 noiembrie, la "Ziua Concurentei" din Bulgaria, eveniment organizat la Sofia, cu ocazia aniversarii a 15 ani de la infiintarea de Comisiei pentru Protectia Concurentei (CPC), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. "Participarea Consiliului Concurentei la aceasta manifestare este cu atat mai motivata cu cat relatia de colaborare romano - bulgara in domeniul concurentei este oficializata printr-un memorandum de cooperare, ale carui actiuni comune au condus la un eficient schimb de experienta. In plus, celebrarea a 15 ani de la infiintarea autoritatii bulgare de concurenta este un moment prin care se demonstreaza ca si noile State Membre ale Uniunii Europene depun eforturi in a se alinia la noile tendinte comunitare privind aplicarea regulilor de concurenta", a declarat cu aceasta ocazie Mihai Berinde.

Agenda evenimentului cuprinde prezentari si dezbateri referitoare la rezultatele si experienta obtinuta de CPC in aplicarea regulilor de concurenta, precum si la obiectivele pe care aceasta si le propune sa le atinga in viitor.

De asemenea, personalitati remarcabile in domeniul concurentei invitate ca lectori in cadrul Conferintei vor aborda teme de actualitate referitoare la rolul autoritatilor de concurenta in economia europeana si efectul aderarii asupra politicii de concurenta din noile state membre.

Evenimentul reprezinta in acelasi timp un cadru propice pentru schimbul de opinii in domeniul politicii de concurenta intre reprezentantii autoritatilor europene de concurenta, autoritatilor publice, comunitatilor oamenilor de afaceri si ai mediului juridic din Bulgaria.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: