Banca Transilvania si CEC Bank au refinantat producatorul Borsec cu 500 milioane de lei

Data publicarii: 16-09-2013 | Finante-Banci

Refinantarea Romaqua este un prim semn ca firmele incep sa acceseze si credite in lei, dupa o lunga perioada in care au preferat finantarea afacerilor cu credite in euro. BNR a indemnat la creditarea in lei prin reducerea dobanzii de referinta la 4,5%.

Romaqua Group, una dintre cele mai mari companii cu capital romanesc din industria bunurilor de larg consum, cu afaceri de 600 milioane de lei (135 mil. euro) anul trecut, da startul creditarii in lei dupa ce a refinantat in lei un imprumut de circa 110 milioane de euro (500 mil. lei) contractat la BCR.

Din cele 500 mil. lei, valoarea refinan-tarii, apro--ximativ 40% au fost acordate de Banca Tran-silvania, a treia mare institutie de credit de pe pia-ta, iar restul de 60% de CEC Bank, singura banca mare ramasa in portofoliul statului. "Dorim sa lucram cu entitati romanesti, nu cu banci care sa fie o frana in calea dezvoltarii noastre. Am ales aceste doua banci in baza unui calcul foarte simplu si a unor dobanzi foarte bune. Am luat refinan-tarea in lei ca sa nu mai avem pierderi foarte mari din cauza lipsei de predictibilitate in ceea ce priveste cursul leu-euro", a declarat pentru ZF Octa-vian Cretu, presedinte si actionar majoritar al Romaqua Group, companie cu circa 2.000 de angajati.

Integral in Zf.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: