Piraeus ia in calcul preluarea Bancpost, in schimbul subsidiarelor din Bulgaria si Serbia

Data publicarii: 09-10-2013 | Finante-Banci

Piraeus Bank ia in calcul preluarea Bancpost de la Eurobank, in schimbul cedarii subsidiarei din Bulgaria sau a celor din Bulgaria si Serbia, potrivit unui scenariu prezentat intr-un plan de reorganizare intocmit la solicitarea Directiei Generale Concurenta a Comisiei Europene, scrie presa elena.

Planul Piraeus propune ca bancile elene sa-si consolideze operatiunile din Balcani prin schimburi de sucursale, astfel incat sa ajunga la mase critice pe pietele respective, scrie portalul elen Sofokleous10, citat de mediafax.ro.

Piraeus considera ca operatiunile din Romania, Bulgaria, Albania si Cipru sunt viabile si de importanta strategica pentru grup.

Banca a prezentat doua exemple ale modului in care ar putea fi realizate astfel de schimburi intre bancile elene.

Astfel, o varianta ar fi un schimb intre subsidiara Piraeus din Bulgaria si cea a Eurobank din Romania, Bancpost.

Un al doilea exemplu prevede un schimb intre filialele Piraeus din Bulgaria si Serbia cu filiala Eurobank din Romania.

Piraeus analizeaza pentru ambele variante impactul schimbului asupra rezultatelor si indicatorilor financiari, noteaza portalul elen.

Perioada de reorganizare s-ar intinde pana in 2017, cu o revenire pe profit a operatiunilor din strainatate pe parcursul anului 2015.

In timp ce filialele Piraeus din Romania, Bulgaria, Albania si Cipru sunt considerate strategice, operatiunile din Egipt, Serbia si Ucraina sunt de vanzare.

Cele mai mari banci elene au operatiuni si in Romania. Astfel, National Bank of Greece detine Banca Romaneasca, EFG Eurobank controleaza Bancpost, in timp ce Piraeus Bank si Alpha Bank au operatiuni sub brand propriu.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: