Programe de pregatire prezentate pentru investitorii din Romania

Data publicarii: 18-10-2013 | HR/Cariere

Steve Nison este recunoscut la nivel mondial drept cel care, incepand cu anii '80, a oferit lumii occidentale tehnicile de tranzactionare care folosesc graficele de tip "lumanari japoneze" ("candlesticks"); de atunci, lumanarile japoneze au devenit cea mai raspandita metoda de analiza pe grafice utilizata in trading. 

Compania lui Steve Nison (Candlecharts.com) realizeaza programe de pregatire pentru firme de trading si analisti, precum si consultanta privind analiza tehnica; intre clientii deserviti se afla companii de renume mondial precum Fidelity Investments, J.P. Morgan, Goldman Sachs, The Bank of New York, Morgan Stanley etc. 

Steve Nison a sustinut o multime de seminarii pentru institutii si companii; expertul american si-a prezentat strategiile de trading in 16 tari, in fata a mii de traderi si analisti. 

In Romania, Noble Securities va prezenta o serie de 3 webinarii sustinute de Steve Nison. "Majoritatea traderilor utilizeaza analiza lumanarilor japoneze, intrucat aceasta ofera rapid o imagine de ansamblu in ceea ce priveste dinamica pietei pe diferite intervale, de la un minut la ani de zile. Tehnica dateaza de cateva secole, fiind initial folosita de catre comerciantii japonezi de orez, iar Steve Nison este cel care a facut-o cunoscuta lumii occidentale, prin doua bestselleruri, programe de instruire, consultanta etc. In prezent, graficele de lumanarile japoneze sunt folosite de investitori din toata lumea pentru a deschide pozitii si a identifica inversarile de trend, fiind cele mai populare instrumente de analiza tehnica", a aratat Silviu Pojar, Sales Manager Noble Securities- sucursala Romania, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding. 

O lumanare japoneza este formata din patru elemente: pretul de deschidere (pretul activului la momentul zero al intervalului de timp considerat- minut, sfert de ora, ora etc), pretul de inchidere (pretul activului la finele intervalului de timp considerat), "umbra superiora" (maximul de pret atins in intervalul de timp considerat) si "umbra inferioara" (minimum de pret din intervalul analizat).

"Inaltimea, alternanta si modul de dispunere a lumanarilor se incadreaza in diferite modele de analiza, care sugereaza anumite modificari ale evolutiei unui activ; desigur insa ca aceste configuratii trebuie sa fie in general confirmate si de alte elemente de analiza tehnica sau fundamentala", a precizat Silviu Pojar. 

Steve Nison este autorul a doua bestselleruri privind analiza bazata pe lumanarile japoneze, cartile fiind traduse in 6 limbi. Nison are un MBA in Finante si Investitii si detine prestigioase acreditari in domeniu.

Primul webinar sustinut de Steve Nison si prezentat de Noble Securities va fi disponibil oricarei persoane interesate si va avea tema "Introducere in utilizarea lumanarilor japoneze si a strategiilor de tranzactionare"; difuzarea sa se va face pe 24 octombrie, cu doua reluari in 7 si 21 noiembrie. "Urmatoarele doua webinarii vor fi concentrate pe formatiunile de lumanari japoneze, diferite elemente de analiza tehnica si vor aborda o serie de exemple practice; aceste doua webinarii vor fi dedicate exclusiv clientilor activi Noble Securities (cu contracte si depozite de tranzactionare), acestia avand, de altfel, acces nelimitat la toate cele 3 webinarii, pe care le pot viziona oricand si de oricate ori doresc", a aratat Silviu Pojar. 

Webinariile vor dura intre 50-70 de minute fiecare, detaliile de participare fiind prezentate pe website-ul companiei Noble Securities.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: