Intesa Sanpaolo Bank ofera credite pentru achizitionarea de locuinte prin ANL

Data publicarii: 28-10-2013 | Finante-Banci

Intesa Sanpaolo Bank Romania, subsidiara a Grupului Intesa Sanpaolo, a incheiat un parteneriat cu Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). In baza acestei conventii, banca finanteaza achizitiile de locuinte finalizate prin programul ANL "Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii” prin acordarea de credite ipotecare persoanelor fizice, inclusiv cele prin Programul Prima Casa. 

Astfel, banca verifica eligibilitatea si acorda credite persoanelor fizice in conditiile  propriilor norme de creditare, iar ANL asigura colaborarea cu autoritatile publice locale si/sau centrale.

Actualii chiriasi care, potrivit reglementarilor legale (Legea nr. 152/1998, H.G. nr. 962/2001 cu modificarile si completarile ulterioare), au dreptul sa cumpere locuintele construite de ANL dupa o perioada de inchiriere de minimum un an au posibilitatea sa aleaga din oferta de finantare a Intesa Sanpaolo Bank un credit ipotecar cu zero comision de administrare si fara asigurare de viata sau un credit Prima Casa pentru care venitul minim necesar este de 800 de lei. 

"Conventia incheiata cu ANL reprezinta inca un pas important facut de Intesa Sanpaolo Bank in cadrul politicii noastre de a veni in intampinarea nevoilor clientilor si de a le  facilita sau sustine in demersul de achizitionare a unei case” a declarat Stefano Burani, Director General Adjunct si Chief Business Officer (CBO) Intesa Sanpaolo Bank. 

Intesa Sanpaolo Bank ofera o gama larga de solutii financiare pentru clientii sai persoane fizice. Mai multe informatii despre produsele si serviciile oferite sunt disponibile pe www.intesasanpaolobank.ro, in orice unitate Intesa Sanpaolo Bank sau la numarul gratuit 0800 800 888.

Agentia Nationala pentru Locuinte este o institutie de interes public, cu personalitate juridica, aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratie Publica, infiintata in baza prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu o istorie de peste 400 de ani, Intesa Sanpaolo este lider in Italia pe toate segmentele de business (retail, corporate si private banking). Grupul are o prezenta semnificativa in Europa Centrala si de Est, in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, cu peste 1.500 de unitati si 8.3 milioane de clienti ai subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce opereaza in 12 tari din regiune. Mai mult, Intesa Sanpaolo are o retea internationala in 30 de tari.