CE: Peste jumatate dintre familiile europene au acces la internet la domiciliu

Data publicarii: 10-11-2006
Comisia Europeana informeaza, vineri, ca peste jumatate (52%) dintre familiile europene au avut acces la internet acasa, in primul trimestru 2006, in crestere, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005, conform datelor transmise de oficiul european de statistica, Eurostat, transmite AFP. Un numar ce reprezinta 52% din totalul familiilor europene au avut acces la internet la domiciliu, in perioada primului trimestru al anului 2006, comparativ cu nivelul de 48%, inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent, informeaza Eurostat.

Dintre familiile care au avut acces la internet, un numar de 32% au detinut o conexiune de tip broadband, care permite accesul la internet in parametri performanti, comparativ cu nivelul de 23% dintre familiile europene care aveau o astfel de conexiune, in aceeasi perioada a anului 2005.

Statistica difera, insa, de la o tara europeana la alta. Cele mai ridicate cuantumuri de conectare la internet la domiciliu se intalnesc in Olanda (80%), Danemarca (79%), Suedia (77%) si Luxemburg (70%), in timp ce ratele cele mai scazute se inregistreaza in Grecia (23%), in Slovacia (27%), in Ungaria (32%) si in Lituania si Portugalia (35%, in ambele tari).

Conform datelor Eurostat, in perioada primului trimestru 2006, un numar de 47% dintre europeni au folosit internetul cel putin o data pe saptamana.

In conformitate cu criteriile de varsta, tinerii intre 16 si 24 de ani sunt cei care folosesc internetul cel mai mult: 73% dintre acestia se conecteaza la internet cel putin o data pe saptamana.

De asemenea, datele Eurostat indica faptul ca barbatii folosesc internetul mai mult decat femeile, rata utilizatorilor masculini de internet fiind de 51%, spre deosebire de cea de 43% corespunzatoare femeilor.

Cele mai ridicate niveluri de folosire regulata a internetului au fost inregistrate in Suedia (80%), Danemarca (78%), Olanda (76%) si Finlanda (71%), iar cele mai scazute, in Grecia (23%), Cipru (29%), Italia si Portugalia (31%, ambele tari).

In ceea ce priveste latura profesionala, un numar de 94% dintre intreprinderile Uniunii Europene au avut acces la internet, in primul trimestru al anului 2006, si 75% au avut acces la internet printr-o conexiune de tip broadband.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: