BRD a devenit custodele averii BERD in Romania

Data publicarii: 16-01-2014 | Finante-Banci

BRD, prin divizia locala de servicii financiare Societe Generale Securities Services, a fost mandatata de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor institutional in Romania, in calitate de banca custode pentru Romania.

Potrivit unui comunicat emis de banca, activele BERD sunt transferate treptat in custodia SGSS. Potrivit contractului de mandat, SGSS se va ocupa si de decontarea tranzactiilor bursiere si OTC pe piata romaneasca, suport pentru IPO-urile locale si emisiunile de obligatiuni guvernamentale listate pe piata primara, servicii de operatiuni cu titluri si de gestiune a trezoreriei derivate din operatiunile de custodie.

BRD este printre cei mai mari jucatori de pe piata locala de depozitare si custodie. Banca a preluat anul trecut depozitarea si costodia activelor de peste 15 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea  si cele ale SIF Banat-Crisana (SIF1, active de 1,5 miliarde de lei).

BERD vrea sa investeasca in acest an in Romania pana la 600 milioane euro, nivel similar celui din 2013 si din 2012, vizand in principal industria energiei si sectorul bancar. Anul trecut, BERD a participat la oferta Romgaz cu 50 mil.euro cumparand 1,9% din actiunile producatorul de gaze si a iesit din actionariatul Petrom

Sursa: ZF.ro