Banca Transilvania vrea sa intre in Prima casa adaptata pentru IMM-uri

Data publicarii: 17-01-2014 | Finante-Banci

Banca Transilvania, al treilea jucator din sistemul bancar, este prima institutie de credit care a solicitat plafon de garantii in cadrul programului prin care vor fi acordate garantii de stat de 2 mld. lei pentru credite in sectorul intreprinderilor mici si mijlocii. Solicitarea a fost depusa pe 15 ianuarie la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, institutia prin intermediul careia va fi derulat programul.

Bancile interesate sa intre in program pot depune ofertele pana pe 30 ianuarie. Dobanda maxima care poate fi perceputa in cadrul programului este formata din indicatorul Robor la 3 luni (2% pe an in prezent) plus o marja de 3,5%, care include toate comisioanele bancare. Valoarea maxima a unui credit este de 5 milioane de lei si poate fi acordat pe maximum doi ani.

Beneficiarii trebuie sa mai plateasca un comision de garantare, perceput de fond, de 1,99% din credit. Creditele sunt garantate de stat in proportie 50%, astfel ca in total prin acest program vor putea fi acordate imprumuturi in valoare de 4 mld. lei. Destinatia banilor trebuie sa fie finantarea capitalului de lucru.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: