5 reguli pentru a investi la Bursa

Data publicarii: 13-11-2006
5 reguli pentru a investi la BursaCare sunt ingrediente de care ai nevoie pentru a deveni miliardar? In primul rand ambitia, urmata de inteligenta, noroc, perseverenta, informatie corecta si conjunctura. Cu toate astea, "ingrediente" enumerate mai sus nu sunt de ajuns pentru a te transforma in miliardar. Astfel ca Samuel Zell, un guru al afecerilor imobiliare din Chicago, a stabilit 5 reguli de baza pe care un investitor trebuie sa le respecte, informeaza Forbes.

1. Investitorul trebuie sa stie foarte bine trecutul firmei in care intentioneaza sa plaseze capital. Zell atrage atentia ca nu este suficient ca investitorul sa cerceteze situatia vanzarilor si marja de profit. De asemenea, el atrage atentia ca viitorul investitor trebuie sa stie care sunt managerii firmei, care sunt concurentii, clientii, si nu in ultimul rand care sunt riscurile economice si politice la care se expune.

2. Investitorul trebuie sa-ti plaseze banii intr-o firma care are capacitate de a rezista un timp cat mai indelungat. Astfel ca Zell ii sfatuieste sa investeasca intr-o companie ale carei costuri de promovare sunt foarte reduse. Ca exemplu au fost date industria alimentara si cea imobiliara.

3. In cazul in care situatia companiei nu este "prea roz" investitorul este sfatuit sa stea deoparte, pentru ca problemele s-ar putea schimba in bine sau ar putea ramane la fel. Dupa opinia lui Zell acest tip de investitie nu are ce cauta in mentalitate unui investitor. El sfatuieste investitorii sa se fereasca de firmele care se confrunta cu probleme financiare majore.

4. Investitorul trebuie sa fie atent daca managementul sustine interesele ambelor tabere. Daca management este obsedat de pretul actiunilor, atunci compania trebuie ocolita, insa daca management este obsedat de activitatea companiei, atunci ocazia nu trebuie ratata.

5. In plus, Zell atrage atentia ca daca doresti sa investesti intr-o firma trebuie sa fii pregatit de o cursa lunga si sa nu te astepti la castiguri uriase in termen scurt.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: