ANT: Ne asteptam la un an bun pentru turismul romanesc

Data publicarii: 23-01-2014 | Turism

Autoritatile din Romania se asteapta la un an bun pentru turismul autohton, in special in ceea ce priveste intrarile de turisti din Austria, avand in vedere ca s-a remarcat o crestere semnificativa a interesului pentru turismul cu rulote auto, motociclete si a celui de tip city-break, in special pentru destinatiile Bucuresti si Sibiu, sustine Autoritatea Nationala de Turism, pe baza rezultatelor unui studiu efectuat de Institutul Karmasin Motivforschung, la solicitarea concernului RUEFA/Verkehrsburo Group, document prezentat la Targul de Turism de la Viena.

'De altfel, incepand cu 1 ianuarie, un cunoscut tour-operator austriac a lansat pe piata un program de city-break Bucuresti la un pret atractiv si care poate fi achizitionat permanent', afirma ANT.

Conform studiului mentionat, 88% dintre austrieci vor sa calatoreasca in acest an, mai mult decat oricand. O treime dintre acestia vor sa calatoreasca mai des decat pana acum.

De asemenea, studiul arata faptul ca noua din zece tineri planuiesc sa calatoreasca in strainatate.

'Ca trend relevant, se constata cresterea interesului pentru calatorii individuale si pentru cele de tip 'city-break'. Concluzia generala a studiului este ca anul 2014 va fi unul foarte bun pentru turism. Pornind de la acest context general favorabil, de la pozitia pe piata austriaca a destinatiei Romania, a feed-back-ului primit de la firmele prezente la standul nostru si a celui primit de la tour-operatorii austrieci prezenti cu stand propriu la targ si care vand destinatia Romania, ne asteptam la un an turistic bun si pentru tara noastra', sustine ANT.

Romania a fost reprezentata la Targul de Turism de la Viena de 18 firme de turism, de doua primarii (Sibiu si Timisoara), de doua consilii judetene (Satu Mare si Suceava), de Asociatia pentru Ecoturism din Romania si de reprezentanti ai Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice din Romania, potrivit informatiilor transmise AGERPRES de Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT).

'Targul a fost vizitat de 150.367 de persoane, in crestere cu 1,8% fata de editia 2013, cand s-au inregistrat 147.759 de vizitatori", precizeaza ANT.

Potrivit institutiei, Romania s-a prezentat la Targul de la Viena cu un concept care si-a propus sa imbine elementele moderne, reflectate printr-un ecran tip "led", care urma conturul standului, si doua video-wall-uri formate din cate noua module de monitoare extraplate sincronizate cu elemente autentice traditionale, reflectate de prezenta unor mesteri populari, un ansamblu de dansuri populare din Satu Mare si o formatie folclorica din Maramures.

Targul de Turism de la Viena a avut loc in perioada 16 - 19 ianuarie 2014.

Sursa: AGERPRES