Sberbank nu intentioneaza sa intre pe piata din Romania

Data publicarii: 24-01-2014 | Finante-Banci

OAO Sberbank, cea mai mare banca ruseasca, isi va concentra expansiunea internationala din acest an pe Cehia si Slovacia, dar intentioneaza sa intre pe piata din Romania, a declarat joi directorul general adjunct Sergey Gorkov, transmite Bloomberg.

In 2012, grupul rus Sberbank a platit 505 milioane de euro pentru Volksbanken International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac öVAG, exceptand insa subsidiara din Romania. Tot in 2012, Sberbank a achizitionat Denizbank, divizia din Turcia a bancii franco-belgiene Dexia, pentru aproximativ 3,6 miliarde de dolari (2,9 miliarde de euro).

Sergey Gorkov a precizat ca in 2014 Sberbank intentioneaza sa deschida 20 de noi sucursale in Cehia si, de asemenea, se va extinde in Slovacia. In plus, Sberbank, banca de stat condusa de fostul ministru rus al Economiei, Gherman Gref, va solicita autorizatia pentru a intra pe piata din Germania iar in paralel va incerca sa-si dubleze investitiile in Austria, dupa ce anul trecut a obtinut o licenta bancara in aceasta tara.

Integral in CAPITAL.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: