Turbulente: Carpatair a intrat in insolventa

Data publicarii: 24-01-2014 | Afaceri

Compania aeriana romaneasca de linie Carpatair a intrat in insolventa pe 23 ianuarie 2014, potrivit Tribunalului Timis. Principalul motiv al intrarii companiei in insolventa este litigiul existent cu Aeroportul Timisoara.

"Carpatair S.A. a solicitat si obtinut in 23 ianuarie 2014 protectia legii insolventei cu intentia de a urma un proces de reorganizare judiciara. Cauzele unei astfel de decizii sunt legate in principal de existenta unor litigii impotriva Aeroportului Timisoara avand ca obiect activitati anticoncurentiale investigate in prezent de Comisia Europeana dar si de instantele si autoritatile nationale, daunele estimate depasind 30 milioane euro”, au declarat reprezentantii Carpatair.

Anul trecut, directorul Aroportului din Timisoara, Daniel Idolu, a spus ca societatea Carpatair are datorii de 3,3 milioane de lei si 1,9 milioane de euro catre institutie, in timp ce oficialii Carpatair spun ca au contestat in instanta sumele, pe motiv ca "au fost facturate abuziv pentru a favoriza Wizz Air".

In 2011, compania Carpatair a acuzat conducerea aeroportului Timisoara ca acorda ajutor de stat companiei Wizz Air, principalul competitor pe piata timisoreana, prin practicarea unor discounturi prea mari. Acuzatiile s-au transformat intr-o serie de procese, atat intre Carpatair si Wizz Air, cat si intre Carpatair si Aeroportul International Timisoara (AIT)

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: