Bancile ofera clientilor bogati servicii speciale de private banking

Data publicarii: 15-11-2006
servicii de private bankingCei care doresc sa investeasca in banci sume mari de bani au acces la servicii special destinate acestora. Clientii bogati ai bancilor se bucura, printre altele, de servicii privind maximizarea profiturilor si a eficientei taxelor, prin intermediul unei game selective de produse, create special pentru clientela noastra de private banking, aflam din Ghiseul Bancar. Astfel, Erste Bank, noul proprietar al BCR, este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de private banking din Austria. La aceste servicii au acces cei care doresc sa investeasca sume de cel putin 300.000 de euro. Banca austriaca administreaza astfel de investitii in valoare de 20 de miliarde de euro.

Avand mai bine de 20 miliarde Euro in active administrate si o echipa de vanzari alcatuita din peste 30 persoane, Erste Private Banking este unul dintre cei mai mari si mai importanti provideri de servicii de private banking din Austria, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

"Ca unul dintre liderii de piata, oferim servicii bancare personale unor clienti cu valoare neta ridicata, care doresc sa investeasca sume de cel putin 300.000 Euro. Administram active ale unor investitori particulari sau institutii, din Austria si din strainatate. Clientii nostri sunt persoane particulare cu venituri ridicate, trusturi private, companii, profesionisti, institutii publice si de binefacere", se arata in comunicat.
• Echipa se concentreaza in special asupra urmatoarelor servicii:
 
o Analiza riscurilor/profiturilor care tin de portofoliul clientului
o Structurare de portofoliu si administrare de portofoliu
o Maximizarea profiturilor si a eficientei taxelor, prin intermediul unei game selective de produse, create special pentru clientela noastra de private banking
o Administrare a activelor individuale
o Gama completa de servicii pentru fonduri particulare
o Servicii de consultanta pentru investitii ale activelor de business
o Infiintarea unor fonduri de investitii speciale, de mari dimensiuni, si a unor produse structurate individual
o Birou de familie
o Retea de experti alcatuita din consultanti pe probleme de taxe, avocati, experti in fonduri etc.
o Toate serviciile unei banci internationale universale

Date Importante:

• Prag de eligibilitate pentru Erste Private Banking: De la suma de 300.000 Euro in sus (in fonduri lichide);de la 2,5 milioane Euro in sus - servicii speciale Wealth Management .
• Angajati: mai bine de 30 angajati in business/vanzari directe catre clienti
• Active administrate: peste 20 miliarde Euro
• Media activelor aflate in administrare la ora actuala: Clienti particulari: aproximativ 1,5 milioane Euro; clienti institutionali mari: aproximativ 50 milioane Euro
• Cota activelor clientilor din strainatate : aproximativ 5% din activele aflate in administrare in prezent

Private Banking la Erste Bank

Erste Bank a fost fondata ca Die Erste österreichische Spar-Casse, pe data de 4 octombrie 1819. In 1997 a fost infiintata Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, dupa fuziunea cu GiroCredit. Erste fusese dintotdeauna implicata in servicii de consultanta pentru investitii de varf, iar in 1993, acest aspect a determinat infiintarea unui departament separat de private banking.

Suntem o banca particulara care ofera siguranta si toate celelalte avantaje ale unei banci mari. In sectorul de private banking si administrare de active, Erste Bank este organizata ca o banca privata, oferind servicii complete pentru clienti, plus toate serviciile aditionale din segmentul private banking, precum si administrare de active si administrare de fonduri, dintr-o singura sursa. De asemenea, le oferim clientilor nostri gama completa de servicii bancare generale (de exemplu, conturi curente, carduri de credit, finantare). Mai mult, furnizam si servicii imobiliare, de asigurare si leasing, prin intermediul filialelor noastre. Ca urmare, dimensiunea serviciilor noastre este mai ampla decat cea a unei banci private clasice.

Departamentul nostru de private banking deserveste clienti si investitori institutionali cu valoare neta ridicata, dispunand de active investibile in valoare de cel putin 300 000 Euro. Serviciile "Wealth Management" sunt disponibile clientilor cu active in valoare de cel putin 2,5 milioane Euro.

Citeste tot articolul in Ghiseul Bancar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: