Profitul net al BCR se va tripla in urmatorii trei ani

Data publicarii: 15-11-2006
Profitul net al BCR s-ar putea tripla in urmatorii trei ani fata de nivelul estimat pentru acest an, de 250 milioane de euro, potrivit planului de dezvoltare, prezentat, ieri, de actionarul majoritar Erste Bank celor cinci societati de investitii financiare (SIF), care detin 30% din actiunile BCR, aflam din cotidianul Gandul. "Au fost discutate doar aspecte legate de programul de dezvoltare al bancii pentru atingerea parametrilor planificati pana in 2009. A fost un fel de punere la punct, cu actionarii minoritari, respectiv SIF, a programelor bancii, concepute de noua echipa de management condusa de Andreas Treichl", a declarat agentiei Mediafax presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala.

El a mentionat ca au fost dezbatute, in detaliu, aspecte legate de cresterea profitului BCR, extinderea in teritoriu, dezvoltarea de noi produse si perfectionarea personalului. Intrebat daca Erste a facut vreo propunere pentru iesirea SIF din actionariatul BCR, Fercala a mentionat ca oferta de cumparare a actiunilor nu a fost adresata niciunui SIF, ci doar salariatilor BCR.

"Probabil vor face o astfel de propunere mai tarziu. Este greu de spus ce decizie vom lua, pana nu este prezentat ceva concret", a mai spus oficialul SIF Transilvania. Banca austriaca a anuntat la inceputul lunii octombrie, intr-o prezentare adresata investitorilor, ca ar putea investi, in urmatorii trei ani, 120 milioane euro in dezvoltarea sistemului informatic si a retelei teritoriale a BCR si a estimat ca procesul de integrare va presupune costuri de pana la 100 milioane euro.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: