11% din capitalul SIF Oltenia au fost transferate pe bursa in ultima luna

Data publicarii: 17-03-2014 | Finante-Banci

Investitorii pe bursa au transferat 67,78 milioane de actiuni SIF Oltenia (SIF5), reprezentand 11,7% din capitalul societatii, prin mai multe tranzactii de tip „deal“ care au avut loc in ultima luna. Valoarea actiunilor transferate este de 133 de milioane de lei, la un pret mediu de 1,96 lei/titlu.

Nu se cunoaste cine este in spatele acestor tranzactii, avand in vedere ca pe bursa nu a fost raportat niciun investitor cu vanzari sau achizitii de mari proportii. Aceste tranzactii ar putea semnaliza fie reasezari in portofolii facute de fondurile de investitii actionare la SIF Oltenia, fie achizitii din partea unui alt SIF avand in vedere ca acum SIF-urile au voie sa se cumpere intre ele. In ultima luna, actiunile SIF5 au scazut cu 1,5%, sub pierderile raportate de restul SIF-urilor. Gratie tranzactiilor mari din ultima luna, actiunile SIF Oltenia au atins maximul de 2 lei/titlu pe 28 februarie, pentru ca in prezent sa se tranzactioneze la o cotatie de 1,94 lei/titlu.

Cel mai mare volum de actiuni a fost transferat in sedinta de vineri, 14 martie, cand investitorii au facut sase tranzactii de tip deal. Acestia au transferat 22,5 milioane de actiuni SIF Oltenia in valoare de 44 de milioane de lei.

Continuarea, pe ZF

Ultimele stiri pe BankNews.ro: