Aviva distribuie in continuare asigurari de viata atasate creditelor

Data publicarii: 15-11-2006
Aviva continua distribuirea asigurarilor de viata atasate creditelor, acestea facand parte din obiectul de activitate al companieiIn ultimele zile in presa a aparut o serie de articole care dau o interpretare eronata materialului publicat in Monitorul Oficial partea a patra referitor la eliminarea clasei de asigurari "asigurari de credite si garantii" din cadrul activitatii de asigurare si reasigurare desfasurate de societate, se arata intr-un comunicat remis BankNews.ro.

Asigurarile de credite si garantii sunt asigurari oferite de catre companiile de asigurari generale si constau in preluarea riscului de neplata in cazul neachitarii creditului caruia i-a fost atasata asigurarea respectiva.

Asigurarile de viata atasate creditelor sunt asigurari de viata oferite de companiile de asigurari de viata si constau in preluarea riscului de deces (respectiv alte riscuri dupa caz; cum ar fi Invaliditatea Totala Permanenta, etc). In concordanta cu termenii si conditiile respectivelor tipuri de asigurari, este nominalizata ca Beneficiar, in limita soldului creditului contractat, institutia care a acordat respectivul credit Membrului Asigurat.

In concluzie Asigurarile de viata atasate creditelor sunt asigurari obisnuite de viata cu singura mentiune ca insitutia creditoare a Membrului Asigurat este indicat ca beneficiar.

Aviva continua asadar distribuirea asigurarilor de viata atasate creditelor, acestea facand parte in continuare din obiectul de activitate al companiei.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: