ING vrea să obţină 1,54 miliarde de euro din listarea diviziei europene de asigurări

Data publicarii: 17-06-2014 | Finante-Banci

ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, vrea să obţină 1,54 miliarde de euro (2,1 miliarde de dolari) din oferta publică iniţială (IPO) a diviziei sale europene de asigurări, NN Group.

Compania olandeză intenţionează să ofere 70 milioane de acţiuni ale NN Group pentru 18,5 - 22 euro pe titlu.

Recent, ING a anunţat că intenţionează să vândă anul acesta acţiunile diviziei sale europene de asigurări deoarece vrea să-şi reducă participaţia cu peste 50%, înainte de sfârşitul lui 2015. Restul acţiunilor rămase ar putea fi vândute înainte de decembrie 2016. Compania vrea să listeze divizia la bursa Euronext Amsterdam.

"Anunţarea ofertei de preţ este un alt pas - cheie în procesul listării NN Group, în condiţiile în care conducerea se va întâlni cu potenţialii investitori şi va prezenta strategia şi investiţiile NN Group", a declarat directorul general al ING, Ralph Hamers.

Oferta include cei 150 milioane de euro angajaţi de trei firme asiatice, inclusiv RRJ Capital Ltd. De asemenea, investitorii asiatici vor achiziţiona obligaţiuni subordonate ING de 1,13 miliarde de dolari.

Participaţia deţinută de ING la NN va scădea la 73,6%, după vânzarea acţiunilor.

Comisia Europeană a cerut ING să-şi vândă divizia de asigurări în schimbul aprobării unui sprijin guvernamental de care compania a beneficiat în timpul crizei financiare din 2008. ING se pregăteşte să listeze această divizie la finele lui 2014, aceasta urmând să fie una dintre cele mai mari listări ce vor fi derulate anul acesta în Europa.

ING a anunţat recent că va injecta 850 milioane de euro (1,2 miliarde de dolari) în NN Group NV, prezent şi pe piaţa din România. Prin această injecţie de capital, ING vrea să se asigure că divizia are o capitalizare adecvată înaintea listării la bursa de la Amsterdam, a precizat Ralph Hamers.

Rata de solvabilitate a NN Group a scăzut la 249% la finele lunii martie, de la 254% în urmă cu un an, urmând ca, după injecţia de capital de la firma mamă, să crească până la 277%.

Continuarea, în CAPITAL.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: