Copos si Becali vor la BCR

Data publicarii: 20-11-2006
Gigi Becali si George Copos vor sa coopteze inca cinci-sase oameni de afaceri pentru a face o contraoferta persoanelor fizice care detin actiuni la BCR, aflam din Evenimentul Zilei. Copos si Becali vor sa detina un pachet de cel putin 5%, potrivit declaratiilor facute de latifundiarul din Pipera. El este dispus sa investeasca 50 de milioane de euro in actiunile BCR. Cei doi ar dori sa cumpere, impreuna cu oamenii de afaceri pe care vor sa ii coopteze, actiuni BCR atat de la fostii si actualii salariati ai bancii, cat si de la SIF-uri astfel incat sa ajunga sa detina un pachet de 8-10%.

Copos, sef de proiect

Un pachet de actiuni care ar reprezenta 8% ar fi mai mare decat cele detinute in prezent de SIF-uri: acestea au fiecare cate aproximativ 6a din actiunile BCR. "Copos se ocupa (n.r. - de proiectul de cumparare de actiuni BCR)", ne-a spus ieri Becali, adaugand ca nu are informatii suplimentare.

Fostii si actualii salariati ai BCR detin 8% din capitalul bancii. Pretul oferit de oamenii de afaceri autohtoni urmeaza sa fie mai mare decat cel oferit de Erste in cazul platii in numerar a actiunilor: 6,5 euro pe titlu.

Avand oferta Erste, oamenii de afaceri ar trebui sa dispuna de cel putin 412 milioane de euro pentru a cumpara 8% din actiunile BCR.
Reprezentantii bancii austriece au anuntat ca oferta facuta persoanelor fizice care detin actiuni BCR este unica, respectiv ca pretul oferit acestora va fi mentinut si in cazul in care vor aparea contraoferte.

Citeste tot articolul in Evenimentul Zilei