MasterCard lanseaza in Europa Cardul Social EMV bazat pe tehnologia chip

Data publicarii: 20-11-2006
MasterCard lanseaza in Europa Cardul Social EMVMasterCard Europe a lansat la Paris programul de Card Social EMV bazat pe tehnologia chip in Europa, in parteneriat cu Guvernul rus si cu banca ruseasca, Ural Sib, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Programul pilot va da nastere unui Card Social co-branded in Rusia, adresat persoanelor care primesc beneficii de la stat, printre care se numara studenti, pensionari, personal militar si bugetari pentru a primi mai simplu si mai rapid beneficiile sociale, cum ar fi transport gratuit, reduceri la serviciile medicale sau plata curentului electric.

Tehnologia EMV chip, integrata Cardului Social, va stoca informatiile personale ale posesorilor, fapt care va permite acestora sa obtina imediat beneficiile sociale, prin simpla utilizare a unui singur card, in locul mai multor tipuri de documente. Programul de Card Social este de asteptat sa reduca procesul birocratic, determinand eficientizarea timpului si a costurilor.

Comentand despre lansarea Cardului Social, Andrei Korolev, General Manager, Biroul din Rusia, MasterCard Europe spune: "Noul Card Social va facilita accesul si distributia beneficiilor sociale. MasterCard doreste sa extinda aceasta solutie in toata Europa, urmarind astfel sa faciliteze procesul de acordare a beneficiilor sociale in regiune."

Fikret Ates, Vice President Chip Product Management, MasterCard Worldwide, a adaugat:

"Cardul Social MasterCard utilizeaza tehnologia chip, ceea ce inseamna ca o serie de ajutoare sociale pot fi stocate pe card si pot fi folosite de catre beneficiari atunci cand au nevoie de ele, in diferite medii. Tehnologia chip permite, de asemenea, ca beneficiile acordate sa poata fi modificate si imbogatite pe perioada de valabilitate a cardului. In prezent, sistemul de ajutor social rusesc presupune procese complicate, costisitoare, astfel ca un card chip cu mai multe aplicatii este solutia ideala."

Noul Card Social va fi emis de catre banca Ural Sib si va avea stocate datele personale ale beneficiarului, care sunt citite atunci cand cardul este utilizat pentru a reclama respectivele ajutoare sociale.

Andrey Donskikh, First Vice President la Ural Sib, spune:

"Tehnologia din spatele Cardului Social OneSmart are capacitatea de a oferi avantaje importante institutiilor guvernamentale si consumatorilor din Rusia. Programul de card social include un sistem care anuleaza procesul de acordare a beneficiilor sociale pe hartie si da nastere unei infrastructuri electronice bazate pe eficientizarea costurilor si reducerea procedurilor administrative. In Rusia, exista deja aplicatii pentru acest tip de card in diferite sectoare, cum ar fi transportul in comun, sistemul medical, telecomunicatii si plata utilitatilor, dar tehnologia chip permite ca pe viitor mult mai multe caracteristici sa fie adaugate."

Programul de Card Social a fost dezvoltat pentru a oferi o serie de avantaje fata de sistemele de card conventionale, inclusiv un control mult mai riguros al accesului, cresterea vitezei pe piata, maximizarea in ceea ce priveste prevenirea fraudei, beneficii suplimentare, usurinta in utilizare si eficientizarea costurilor.

Redactia BankNews.ro