Alpha Leasing si-a majorat capitalul social cu 3,2 milioane lei

Data publicarii: 20-11-2006
Alpha LeasingActionarii diviziei de leasing a Alpha Bank au aprobat, in data de 10 octombrie, majorarea de capital cu peste 3,2 milioane lei, de la 1,42 milioane lei lei la 4,69 milioane lei, a informat un comunicat al Alpha Leasing Romania IFN, publicat in Monitorul Oficial. Majorarea de capital a fost facuta incorporand, prin incoproprarea primele de emisiune din perioada octombrie 1999-august 2001, in valoare de 1,79 milioane lei si a unei parti din profitul pe 2001 nedistribuit actionarilor, in suma de 1,47 milioane lei.

De asemenea, actionarii companiei de leasing au revocat pe Dimitrios Tamvakas din functia de administrator si membru al consilului de administratie (CA). Stylianos Bairaktaris a fost numit membru al CA pe durata unui an.

Structura actionariatului societatii Alpha Leasing IFN este urmatoarea: Alpha Bank A.E. (62,9412%), Alpha Bank Romania SA (15%), Alpha Leasing A.E. (16,3606%), Alpha Finance Romania SA (5,6912%) si Alpha Advisory Romania SRL (0,0070%). Actionarii si-au pastrat aceleasi detineri ca inainte de majorare de capital.

Compania Alpha Leasing a primit notificarea oficiala a Bancii Nationale a Romanie (BNR), care atesta inscrierea societatii de catre banca centrala, atat in Registrul General, cat si in Registrul Special al institutiilor financiare nebancare (IFN), a anuntat, pe 17 noiembrie, compania.

Alpha Leasing IFN SA este membra a Alpha Bank Grup, cel mai mare grup bancar privat din Grecia, prezent in Romania, Bulgaria, Albania, Cipru, Serbia, Muntenegru, Marea Britanie si SUA. Alpha Leasing Romania IFN este membru fondator al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare NeBancare.

Sursa: NewsIn