Vanzarea Raiffeisenbank Ukraine a fost finalizata

Data publicarii: 21-11-2006
Raiffeisen International Bank-Holding AG a finalizat vanzarea a 100% din actiunile JSCB Raiffeisenbank Ukraine catre OTP Bank Plc, Ungaria, dupa ce au fost obtinute toate aprobarile de la autoritatile de supraveghere, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Contractul de vanzare-cumparare a fost semnat la 1 iunie 2006. La sfarsitul lunii septembrie 2006 Raiffeisenbank Ukraine (in prezent CJSC OTP Bank) avea un bilant total de peste 1,6 miliarde EUR si 42 de unitati. Pretul de vanzare a fost de 650 milioane EUR.

Vanzarea a adus Raiffeisen International un venit suplimentar de aproximativ 470 milioane EUR, care va fi inclus in situatiile financiare aferente ultimului trimestru.

Prin vanzarea Raiffeisenbank Ukraine, Raiffeisen International a evitat fuziunea costisitoare si de durata cu Banca Aval,  achizitionata in 2005, care a fost transformata in Raiffeisen Bank Aval de cateva saptamani. |n plus, vanzarea accelereaza procesul de transformare a Raiffeisen Bank Aval, respectiv integrarea deplina in Grup (adaptarea sistemelor, implementarea standardelor Grupului).

Raiffeisen Bank Aval, cea de-a doua mare banca din Ucraina, avand active totale de 4,1 miliarde EUR si 1.330 de unitati la 30 septembrie 2006, va continua sa joace un rol important pe piata bancara in crestere din Ucraina.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: