Ziarul Financiar: Australienii cumpara City Mall cu 100 mil. euro

Data publicarii: 22-11-2006
Pretul de vanzare al mall-ului a crescut de patru ori in ultimii doi ani, stabilind cea mai mare tranzactie pe piata Capitalei.  Fondul de investitii australian APN Funds Management a preluat centrul comercial City Mall, al treilea mall ca marime din Capitala, in cadrul unei tranzactii de aproximativ 103,5 milioane de euro, potrivit unui raport al investitorului financiar. La acest pret, ultima vanzare a City Mall stabileste un nou record pe piata imobiliara a Capitalei, fiind cea mai mare afacere incheiata pana acum. Mall-ul din sudul Bucurestiului este la a treia vanzare in ultimii doi ani, pretul sau crescand in acest interval de aproape patru ori.

APN Funds Management Limited, care administreaza un portofoliu de peste un miliard de euro in real estate, face parte din grupul APN Group Property, listat pe bursa australiana.

APN, care a mai achizitionat recent un mall la Gdansk (Polonia) pentru circa 60 mil. euro, intra prin prelurea City Mall pe piata din Romania, cotata ca una dintre cele mai atractive din Europa si dominata in acest moment de fonduri de investitii britanice si austriece.

Citeste tot articolul in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: