20% din englezi victime ale fraudelor prin card

Data publicarii: 22-11-2006
20% din englezi victime ale fraudelor prin cardMarea Britanie a devenit capitala europeana a fraudelor electronice, aproximativ 20% din populatia Regatului Unit cazand victima fraudelor prin card. Potrivit unui studiu derulat recent in randul consumatorilor europeni, peste sapte milioane adulti din Marea Britanie, adica aproximativ 19 procente din populatia adulta a tarii, au cazut prada falsificatorilor de carduri de credit sau de debit, in timp ce la nivel european medie este undeva la 11 procente din populatia adulta. Studiul, realizat la comanda European Security Transport Association (ESTA), a descoperit ca doar opt procente din populatia adulta din Spania si Italia a cazut victima falsificatorilor de carduri.

In schimb, la nivelul celor opt tari europene cuprinse in acest studiu, la aproximativ 22,8 milioane persoane (echivalentul cu populatia combinata a Belgiei si Suediei) li s-au furat datele de pe card sau le-a fost utilizat fara permisiunea lor.

Ca urmare a amplorii fenomenului de frauda electronica, 33 de procente din europeni au declarat ca prefera platile in bani lichizi in raport cu platile electronice.

Extremele sunt Franta, unde doar 22% din populatia adulta prefera platile in bani lichizi, si Spania, unde aproximativ 46% din populatia adulta prefera platile in bani gheata.

Acest studiu intervine intr-un moment in care Uniunea Europeana promoveaza in mod intens Directiva sa privind Serviciile de Plata, initiativa al carei principal obiectiv este promovarea utilizarii platilor electronice.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: