Costescu: Am format un grup de analiza pentru simplificarea procesului legislativ necesar obtinerii avizelor si autorizatiilor

Data publicarii: 16-02-2016 | Economie

Ministerul Transporturilor a constituit un grup de analiza care, in colaborare cu reprezentanti ai celorlalte ministere, va initia o simplificare a procesului legislativ de obtinere a avizelor si autorizatiilor, actiune ce va face obiectul unei ordonante de urgenta care va fi promovata cel tarziu in cursul lunii martie, scopul fiind eliminarea intarzierilor ce apar in derularea proiectelor, a anuntat, marti, ministrul de resort, Dan Costescu, in Plenul Senatului.

"Pentru a face posibile toate proiectele și a respecta aceste termene pe care le asumăm, am considerat în Ministerul Transporturilor că prima măsură este aceea de simplificare a cadrului legislativ. Am plecat cu acest demers după constatările pe care le-am avut cu privire la proiecte care erau întârziate din diverse cauze, cum ar fi nerespectarea proiectelor, slaba urmărire a acestora, întârzierea sau lipsa unor avize. Tocmai din cauza lipsei acestor avize este acum format un grup de analiză care își propune ca, împreună cu colegii din celelalte ministere, să inițieze această simplificare a procesului legislativ necesară obținerii avizelor și autorizațiilor. Este vorba despre scoaterea din circuitul agricol și forestier, este vorba despre obținerea autorizațiilor pentru utilități, gaze și electricitate, este vorba despre un alt mod de a plăti revendicările constructorilor care, în acest moment, blochează foarte grav proiectele și este vorba despre posibilitatea de a acorda autorizări etapizate, de a da fronturi de lucru pe acele sectoare care azi sunt în regulă cu autorizațiile și a le separa de cele care mai au probleme în curs de autorizare", a explicat Costescu.

Potrivit acestuia, toate aceste elemente vor fi cuprinse într-o ordonanță de urgență ce va fi promovată cel târziu în luna martie.

''Toate aceste elemente și încă altele vor fi cuprinse într-o ordonanță de urgență care va fi promovată cel mai târziu în luna martie pentru a ne putea crea front de lucru. Cu astfel de măsuri, nu vom mai avea proiecte cu întârzieri de 6, 12 luni și chiar doi ani, atunci când întârzierile se înlănțuiesc și se influențează una pe alta", a adăugat el.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: