Rose Garden, un ansamblu rezidential de 80 milioane de euro

Data publicarii: 23-11-2006
Compania imobiliara Globe Trade Center (GTC) Romania a anuntat construirea unui nou ansamblu rezidential in zona soselei Colentina, investitia pentru complexul imobiliar Rose Garden urmand sa se ridice la 80 de milioane de euro. Ansamblul Rose Garden include 908 apartamente in 11 cladiri cu un nivel de inaltime P+9 etaje sau P+11etaje; pe langa acestea, complexul va avea 3.000 mp de spatii comerciale, precum si 1.110 locuri de parcare subterane si supraterane, spatii verzi si locuri de joaca pentru copii. Locurile de parcare pot fi cumparate pentru 9.000 de euro plus TVA in parcarea subterana si la 4.000 de euro plus TVA cele din parcarea de suprafata.

Proiectul va fi livrat in mai multe faze, prima dintre ele avand ca termen toamna lui 2008, cand trei cladiri vor oferi 236 de apartamente. GTC Romania este subsidiara Globe Trade Centre SA. Grupul activeaza inca din anul 1994 si este reprezentat in noua tari central-est europene, fiind listat din aprilie 2000 la bursa din Varsovia. In 2004 si 2005 GTC a fost declarat cel mai bun dezvoltator din Europa Centrala si de Est.

Potrivit dezvoltatorilor, ansamblul rezidential este un caz tipic de reconversie imobiliara a unei zone industriale din centrul orasului, respectiv fosta fabrica de textile Suveica din cartierul Colentina, a precizat Shimon Galon, directorul companiei.

"Proiectul va aduce o noua imagine Soselei Colentina, astfel incat viitorii locatari vor beneficia de o amplasare accesibila si bine reprezentata din punct de vedere al traficului, al elementelor comerciale, proiectul fiind amplasat la o distanta minima de inima orasului. Ansamblul rezidential Rose Garden, primul proiect de locuinte dezvoltat de grupul polonez Globe Trade Center in Romania, se adreseaza oamenilor cu venituri medii. De aceea, impreuna cu partenerul de proiect, grupul financiar-bancar german Deutsche Bank, vom cauta solutii pentru ca toti cei care doresc sa cumpere un apartament sa il poata achizitiona", a spus Shimon Galon.

Grupul GTC Romania a inregistrat deja peste 100 de cereri de rezervare a apartamentelor, in ciuda faptului ca Primaria sectorului 2 nu a emis pana in prezent autorizatia de construire. De promovarea si vanzarea spatiilor locative ale anasamblului se va ocupa grupul Colliers International.

"In acest moment, se poate discuta, in mare, de un pret de 1.100 de euro/mp construit, fara TVA. Dar nu este un pret garantat. Acesta ar putea creste din cauza fluctuatiilor pietei imobiliare si a materialelor de constructii", a apreciat Shimon Galon.

Pentru precontractarea unei locuinte, agentul imobiliar percepe o taxa de 3.000 de euro, care le asigura cumparatorilor garantia pretului anuntat, taxa urmand a constitui parte a sumei totale a avansului, adica 20 la suta din valoarea totala a locuintei.

Rreprezentantii Colliers International ofera apartamente incepand cu 64.198 de euro plus TVA pentru o garsoniera de 54 mp construiti si 116.692 de euro plus TVA, pentru un apartament de trei camere de 145 mp construiti.

In Romania, GTC detine spatii comerciale si rezidentiale, aflate in diverse stagii de dezvoltare, de peste 220.000 de metri patrati. GTC este dezvoltatorul cladirilor de birouri Europe House si America House, ambele amplasate in Piata Victoriei.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: