Finantare de 10 mil. euro pentru sustinerea IMM-urilor

Data publicarii: 23-11-2006
Banca Comerciala Carpatica a contractat un imprumut de 10 milioane de euro de la Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB), pe o perioada de patru ani, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Fondurile astfel obtinute sunt destinate finantarii sub-imprumuturilor oferite de BCC intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Beneficiile acestei facilitati constau in oferirea de finantari pe termen scurt si mediu in scopul sustinerii afacerilor din domeniile industriei, agriculturii si serviciilor, inclusiv pentru cererea de capital de lucru initial si finantari pentru activitatile de export.

Incheierea acordului de imprumut intre Banca Comerciala Carpatica si Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre se alatura celorlalte acorduri de finantare incheiate cu succes in cursul acestui an. "Colaboram cu institutii ale Guvernului Romaniei in derularea unor importante proiecte de finantare guvernamentale. Pe parcursul anului 2006, am reusit sa consolidam mai multe cooperari fructuoase, amintind aici semnarea celor doua conventii cu ANIMMC.

Este vorba de Programul de finantare a intreprinzatorilor mici si mijlocii (45,5 milioane RON) care pune la dispozitia IMM-urilor alocatii financiare nerambursabile, in timp ce banca noastra ofera, in completare, credite de sustinere, precum si de Programul StARt (1 mil. RON), pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare. Lista realizarilor inscrise pe acest domeniu este completata de Programul Fermierul, proiect semnat cu MAPDR pentru o valoare de 20 milioane RON si de acordul de parteneriat semnat in luna septembrie cu Eximbank Romania pentru suma de 17,4 milioane RON, ambele finalizate cu succes", afirma presedintele BCC, dr. Nicolaie Hoanta.

Banca Comerciala Carpatica isi continua, totodata, vechile parteneriate, derulate cu KFW, Banca Mondiala si FIDA. toate aceste colaborari s-au concretizat, pana in prezent, in punerea la dispozitia clientilor a unei game diverse de finantari.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: