Cosmote a preluat Germanos pentru a creste pe piata romaneasca

Data publicarii: 24-11-2006
GermanosGrupul elen de telefonie mobila Cosmote a achizionat distribuitorul Germanos in scopul de a creste pe piata romaneasca, a declarat vineri, la Atena, Evangelos Martigopoulos, presedinte executiv (CEO) al grupului Cosmote. "Romania este cea mai mare piata externa a grupului Cosmote, mult diferita fata de Bulgaria si Albania, motiv pentru care operatiunile legate de distributie trebuie controlate printr-o strategie originala", a aratat presedintele grupului.

Achizitia lantului de distributie Germanos a lansat un "model Cosmote" pe piata globala de telefonie mobila, crede Martingopoulos. "Controlul distributiei este una dintre strategiile noastre cele mai importante pe pietele emergente, pentru ca ne ofera control asupra tuturor operatiunilor, de la productie pana la vanzarea in strada", a adaugat presedintele.

Totodata, unul dintre avantajele controlului distributiei este faptul ca toate costurile sunt tinute in interiorul companiei, iar riscurile operationale sunt reduse.

Grupul Cosmote a preluat anul acesta distribuitorul de telefoane mobile Germanos, la care Cosmote detine in prezent 81,95% din actiuni.

Germanos este o companie elena care distribuie telefoane mobile prin 600 de magazine (300 in Grecia si alte 300 in Polonia, Romania, Bulgaria, Cipru si Macedonia). Germanos are in Romania 111 magazine.

Cifra de afaceri a Germanos Romania a fost in primul semestru al anului de 54,9 milioane de euro, iar pierderea bruta a fost de 900.000 euro.

Cosmote avea la finele lunii septembrie aproximativ 670.000 de clienti in Romania, unde detinea 4,3% din piata telefoniei mobile. Grupul Cosmote are 15 milioane de clienti in cinci tari: Grecia (peste 5 milioane), Bulgaria (3 milioane), Romania, Macedonia si Albania.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: