Ursache (ASF): O lege speciala pentru SIF-uri nu isi are locul

Data publicarii: 17-03-2016 | Economie

O lege speciala destinata SIF-urilor este inutila si nu isi are locul, a declarat, joi, intr-o conferinta de specialitate, Mircea Ursache, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

"Cred că modalitatea de lucru pe care ne-am propus-o, de a lucra actele normative cu piața, este cea mai bună. O lege specială pentru SIF-uri nu își are rostul, în opinia mea. Din 2011 tot tratăm în paralel contabilitatea veche și modalitatea IFRS. Știți cu toții cât de important este ASF-ul în realizarea acestor acte normative. Impactul IFRS la SIF-uri trebuie să ducă la o situație corectă asupra acestora", a afirmat Ursache.

La rândul său, Bogdan Drăgoi, președintele SIF 1 Banat-Crișana, a menționat că introducerea standardelor internaționale de contabilitate era oportună pentru SIF-uri.

"Introducerea IFRS era oportună la SIF-uri. Investitorii cu care am discutat nu au înțeles cum este să faci profit la un curs istoric. Ei nu puteau să conceapă cum vor funcționa într-o piață în care toți ceilalți au standarde IFRS și noi nu. A trebuit să le explic că noi, în fiecare an, vindem active și marcăm profituri foarte mari, nu aveam un cash în spate și, de fapt, noi eram într-un perpetuu bulgăre și care se tot rostogolește de prin 2006", a explicat Drăgoi.

În baza Ordinului ministrului Finanțelor Publice nr. 881/2012, începând cu exercițiul financiar al anului 2012, societățile comerciale ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacționare pe o piață reglementată au obligația de a aplica Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) la întocmirea situațiilor financiare anuale individuale.

IFRS reprezintă standardele adoptate potrivit procedurii prevăzute la art. 6 alin. (2) din Regulamentul (CE) nr. 1.606/2002 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 iulie 2002 privind aplicarea standardelor internaționale de contabilitate.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: