Cum arata si cine cumpara locuintele de lux

Data publicarii: 25-11-2006
In conditiile in care piata locuintelor de lux a inceput sa se dezvolte in cursul anului 2000, cand majoritatea cererii era reprezentata de mici investitori care au intrevazut trendul ascendent al chiriilor locuintelor de lux din Bucuresti si rata buna de recuperare a investitiei, piata locuintelor de lux pare sa urce preturile din cauza lipsei terenurilor, cred analistii companiei imobiliare DTZ Echinox. In aceste conditii, care sunt facilitatile locuintelor de lux si care sunt categoriile de cumparatori dispusi sa plateasca mai multi bani pentru conditii de lux?

Apartamentele de lux, nelipsite de terase

Principalele caracteristici ale apartamentelor de lux sunt locatiile de top precum zonele Kiseleff, Aviatorilor, Primaverii, Dorobanti, care au in vecinatate parcuri, lacuri, mijloace de transport in comun, galerii si centre comerciale precum si zone de agrement la care accesul este facil.

De asemenea, locuintele de lux au expunere si vedere excelente, spatii locuibile generoase si partitionari multiple: living cu iesire pe terasa, dining, bucatarii deschise sau inchise, 1-3 dormitoare cu bai proprii si terase, 1 birou.

Terasele largi, spatiile de depozitare, locurile de parcare subterane, finisajele de calitate superioara precum si dotari precum aerul conditionat, sistemul de supraveghere non-stop cu paza si camere video, interfonul si sistemul de alarma reprezinta la randul lor elemente indispensabile intr-un spatiu rezidential de lux. Mai mult, printre aceste facilitati se poate numara piscina comuna sau sala de fitness.

Cum "arata" vilele de lux

Vilele de lux se gasesc in locatii precum Cotroceni, Universitate, Romana, Kiseleff, Aviatorilor, Primaverii, Dorobanti, Baneasa - Iancu Nicolae sau Snagov, iar in vecinatatea acestora se gasesc deseori parcuri, lacuri, mijloace de transport in comun, zona rezidentiala de vile si zone de agrement.

Printre facilitatile de care se bucura locuitorii din vilele de lux putem iedntifica curtea si gradina amenajata, zona de barbecue, piscina in aer liber, locuri de parcare subterane, spatii de depozitare sau sala de fitness.

Cand vine vorba de dotari nu pot lipsi aerul conditionat, sistemul de supraveghere cu camere video, interfon sau sistem de alarma.

Principalii clienti sunt fondurile de investitii care achizitioneaza proiecte in stadiu incipient sau ambasade care achizitioneaza un numar semnificativ de locuinte pentru membrii sai. De asemenea, printre clientii locuintelor de lux se mai afla micii investitori romani sau straini care detin un portofoliu de locuinte inchiriate expatilor precum si oamenii de afaceri prosperi.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: