Religia si vedeta, o conferinta sustinuta de Adrian Vasilescu

Data publicarii: 27-11-2006
Adrian VasilescuReligia si vedeta. Asa s-a intitulat conferinta tinuta ieri dimineata de domnul Adrian Vasilescu la Teatrul National, aflam din Cronica Romana. In fata unui public numeros, Adrian Vasilescu a explicat legatura dintre religie, ban si dezvoltare. Surprinzator, domnul Adrian Vasilescu spune ca banul este creat de Dumnezeu desi, nu-i asa, folclorul spune ca "banul este ochiul dracului". In mod cat se poate de clar, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei a realizat traseul pe care Romania il are de parcurs pentru a ajunge la ce-si doreste: la bunastare. Plimbarea la care Adrian Vasilescu ne-a invitat, in timpuri si spatii dintre cele mai diferite, a fost fascinanta. Destinatiile prin care autorul ne-a purtat, exact ca in cartea domniei sale "Cum sa muscam din painea zilei de maine", ar trebui sa reprezinte pentru romani tot atatea experiente de care ar trebui sa tina cont.

Nu mai e mult pana la 1 ianuarie 2007, data la care Romania va adera la Uniunea Europeana. "Multi cred ca va veni belsugul peste noi. Eu cred ca ne va fi mai greu decat in acest an", a spus Adrian Vasilescu.

"Se arata la orizont sume exorbitante. Insa avem o problema. Vom reusi oare sa-i cheltuimt Avem aceasta capacitatet Daca nu vom reusi, va fi trist". Un adevar mai dureros nici ca se putea spune: nu am reusit nici sa asimilam reflexele occidentale, nici nu am invatat cum ar trebui sa functioneze un management performant.

Realitatea e trista: nu avem infrastructura, nu avem servicii, nu avem proiecte… Pentru mine cel putin, concluzia conferintei "Religia si vedeta" este: "nu va imbatati cu apa rece".

Cronica Romana

Ultimele stiri pe BankNews.ro: