Britanicii isi golesc buzunarul din prima zi de salariu

Data publicarii: 27-11-2006
In primele 12 ore dupa ce primesc salariul, britanicii cheltuiesc aproximativ 350 milioane lire sterline, multi dintre acestia avand de suferit la sfarsitul lunii din cauza lipsei banilor, arata un studiu realizat de compania Britannia building society, informeaza Reuters. De asemenea, studiul arata ca in pauza de masa a zilei de salariu peste un milion de adulti din Marea Britanie cheltuiesc peste 100 de lire sterline in vreme ce 2,5 milioane persoane alocand aceiasi suma pentru petrecerea timpului liber in ziua de salariu.

Mai mult, studiul a scos la iveala ca milioane de britanici cheltuiesc intregul salariu in cel mult 21 de zile de la ziua de salariu, iar "lideri" la acest capitol sunt locuitorii din zona de nord-vest a Angliei care reusesc sa termine toti banii la mai putin de 19 zile.

Peste doua milioane de britanici au recunoscut ca la finele lunii ajung  sa aiba dificultati financiare astfel ca ajung sa foloseasca diferite metode de reducere a costurilor de la masele luate la rude sau prieteni pana la folosirea transportului in comun in locul automobilului personal.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: